Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο Αμπντεσλάμ σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Συνελήφθη ζωντανός ο υπ’ αριθμόν ένας καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, στο Μολενμπέκ, μετά από μεγάλη επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας – Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί στο πόδι – Έφυγε εσπευσμένα από τη Σύνοδο Κορυφής ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ – Αναφορές για έναν ακόμα τραυματία ή για έναν νεκρό

Ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό που σημειώθηκε στο Παρίσι βρίσκεται στα χέρια της βελγικής αστυνομίας από το απόγευμα της Παρασκευής (18/03)

Ο Αμπντεσλάμ τραυματίστηκε και στη συνέχεια συνελήφθη από τους άνδρες της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προάστιο των Βρυξελλών, Μολενμπέκ.

Ο 26χρονος λέγεται πως τραυματίστηκε στα πόδια και μεταφέρεται σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Derniere Heure κάνει λόγο για συνολικά τρεις υπόπτους: τον συλληφθέντα Αμπντεσλάμ, άλλον έναν που σκοτώθηκε και έναν τρίτο, που έχει τραυματιστεί.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι από το διαμέρισμα στο Φορέ των Βρυξελλών όπου είχαν βρει καταφύγιο ύποπτοι που συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι, είχε περάσει και ο υπ’αριθμόν ένας καταζητούμενος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η βελγική αστυνομία κατάφερε και τον εντόπισε.

Όπως μεταδίδει το BFM TV, η αστυνομία πληροφορήθηκε από πηγή ότι ο μακελάρης αναζητούσε ένα ασφαλές καταφύγιο μετά την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας την περασμένη Τρίτη.

Μάλιστα, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής πριν τον εντοπίσουν στο προάστιο Μολενμπέκ, είχαν ερευνήσει πολλά σπίτια, στα οποία εικάζεται ότι είχε περάσει στο παρελθόν ο Αμπντεσλάμ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today πως καπνός είχε καλύψει το σημείο όπου πραγματοποιείτο η επιχείρηση των βελγικών αρχών.

Παράλληλα, ο βελγικός ιστότοπος HLN αναφέρει πως οι αστυνομικοί φώναζαν: «Βγες έξω με τα χέρια ψηλά».

Το βελγικό δίκτυο RTL δημοσίευσε και φωτογραφία από τη σύλληψη ενός από τους τρομοκράτες, δίχως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τον Αμπντεσλάμ.

Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επιχείρηση της αστυνομίας.

πηγή : http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/680051/ektakto-pyrovolismoi-stis-vryxelles#ixzz43HLXIYhH