Βαφτίζεις; Δες ιδέες για το κείμενο του προσκλητηρίου

Αποφασίσατε να βαφτίσετε το μωράκι σας και είστε έτοιμοι να παραγγείλετε τα προσκλητήρια. Έχετε καταλήξει στον αριθμό των προσκεκλημένων σας και έχετε κάνει την έρευνά σας για το σχέδιο του προσκλητηρίου. Τι ακριβώς, όμως, θα λέει μέσα;

Πολλοί γονείς σκέφτονται με τις ώρες, πως ακριβώς θα είναι το κείμενο του προσκλητηρίου. Κάποιοι θέλουν να είναι “πλούσιο” και χιουμοριστικό, ενώ κάποιοι άλλοι εμμένουν στο απλό και κλασικό “Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας στη βάπτιση του γιου μου μας / της κόρης μας, που θα γίνει…” ή “Με μεγάλη μας χαρά σάς προσκαλούμε στη βάπτιση του μικρού μας πρίγκιπα”.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, σίγουρα μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για το κειμενάκι του προσκλητηρίου, ενώ είναι βέβαιο ότι στο τυπογραφείο που θα παραγγείλετε τα προσκλητήρια θα σας δώσουν έξυπνες και εντυπωσιακές λύσεις, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να έχει η βάπτιση.

Πολλοί είναι οι γονείς, που επιλέγουν ένα κείμενο, που φαίνεται ότι την πρόσκληση απευθύνει το ίδιο το μωράκι. Σε κάθε περίπτωση, είτε απευθύνουν την πρόσκληση οι γονείς είτε το μωράκι, γράφονται οπωσδήποτε ο Ιερός Ναός και η μέρα και ώρα που θα τελεστεί το μυστήριο, το όνομα των νονών και φυσικά το δικό σας. Αν ακολουθήσει πάρτι, τότε μπορεί να γραφεί στο τέλος της πρόσκλησης.

Εμείς πήραμε στα χέρια μας προσκλητήρια, ψάξαμε στα εξειδικευμένα καταστήματα και σας προτείνουμε μερικά από τα πιο έξυπνα λογάκια που συναντήσαμε.

“Είμαι νόστιμη και ζουμερή σα φράουλα στο δάσος και τ’ όνομα που θα ακουστεί είναι κρυμμένος… άσσος. Δε ντρέπομαι να βγω γυμνή, να πέσω στο νεράκι, αρκεί να δέσω στο λαιμό χρυσό το σταυρουδάκι.”

“Θα με φωνάζουν Δήμητρα σαν μπω στην κολυμπήθρα και απ΄ των νονών την αγκαλιά θα κάνω εγώ τσουλήθρα. Θα μεγαλώσω γρήγορα πριν πάρετε χαμπάρι, γιατί εγώ γεννήθηκα πραγματικό καμάρι.”

“Όλα τα γλυκά του κόσμου δε συγκρίνονται με μένα, νόστιμη σα σοκολάτα πιο γλυκιά από καραμέλα. Και από ζάχαρη που είμαι να μη λιώσω δε φοβάμαι, στο νερό θα κολυμπήσω όνομα για ν’ αποκτήσω. Σας περιμένω στη βάπτισή μου…”

“Είμαι μικρούλα και όμορφη με γαλανά ματάκια και ήρθε ο καιρός να βαπτιστώ σαν όλα τα παιδάκια. Τους φίλους και τους συγγενείς όλους θα τους καλέσω, εκεί που το κορμάκι μου με άγιο νερό θα βρέξω.”

“Το Σάββατο… και ώρα… θα σας περιμένω στον Ιερό Ναό…, όπου θα δώσω ρεσιτάλ καταδύσεων. Προσοχή! Το μεγάλο αυτό τόλμημα δε θα επαναληφθεί, γι’ αυτό σας θέλω όλους εκεί. Θα με συνοδεύσουν οι νονοί μου…”

“Μου είπαν θα χει ήλιο, παιχνίδια και χαμόγελα. Μου είπαν θα κολυμπήσω σα ψαράκι κι ότι θα μου χαρίσουν ένα όνομα. Τέτοια γιορτή ποιος θα την έχανε;”

“Είμαι ένα αγοράκι μικρό, πολύ γλυκό, κι αφού πλέον με γδύσατε μπορώ και να βραχώ! Σε κολυμπήθρα μέσα θα μπω να βαπτιστώ και τ’ όνομά μου θα ΄ναι… σιγά μη σας το πω!! Αν θέλετε να το μάθετε, θα σας περιμένουμε την Κυριακή…”

“Άνδρες, Γυναίκες καλυφθείτε!!! Το Σάββατο… θα τα πετάξω όλα (πάνες, βρακάκια, ζιπουνάκια), για να κάνω γυμνός το πρώτο δημόσιο μπάνιο! Όχι βέβαια στη θάλασσα, αλλά στην κολυμπήθρα του Ιερού Ναό…, όπου θα μου δώσουν το όνομά μου.”

“Σ’ ονειρευτήκαμε, σε περιμέναμε, σ’ υποδεχτήκαμε, σε αγαπήσαμε… και να που τώρα διαλέγουμε για σένα ένα όνομα!”

“Είμαι τόσο δα μικρούλι, όμορφο και ζωηρούλι. Έχω όμορφα ματάκια και ολόγλυκα χειλάκια. Όλοι μπέμπα με φωνάζουν και πολύ με νευριάζουν. Έτσι τώρα με βαπτίζουν τ΄ όνομά μου μού χαρίζουν.”

“Έλεγα πως τη γλίτωσα, μα άσχημα τα νέα. Βάπτιση μου ετοιμάζουνε με μπόλικη παρέα. Μου είπαν δεν είναι τίποτα, ωραία θα περάσω, ρώτησα όμως και έμαθα και λέω να το σκάσω. Καλά, καλά σε ψέλνουνε, σε γδύνουν, σε λαδώνουν και στο νερό σε βάζουνε και το μαλλί σου κόβουν. Δεν ξέρω εσείς αν θα ‘ρθετε, εγώ θα έχω φύγει αυτήν την Κυριακή σαλπάρω για ταξίδι! Εσείς, ελάτε την Κυριακή… στον Ιερό Ναό…”

“Όλα τ΄ αστέρια του ουρανού κοιτούν τις ομορφιές μας και όλοι οι σταρ του σινεμά τα χάνουνε μπροστά μας. Αυτή δεν είναι βάπτιση, θα είναι πασαρέλα και μανεκέν μόνο εμείς δυο όμορφα κοπέλια!”

Πηγή: yeskid.gr