Βασιλεία Τροβά: το πρόγραμμα ERASMUS+ έχει μόνο θετικά

Η καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ. κ. Βασιλεία Τροβά επισημαίνει πως οι επαφές με τα ξένα Πανεπιστήμια μέσω του προγράμματος ERASMUS+ έχουν μόνο θετικά αφού εκτός των άλλων…«Συμβάλει στη δημιουργία της δικής σου ακαδημαϊκής ταυτότητας…»

Αν έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τότε θα πρέπει να παραδεχθούμε πως όποιος είχε την ιδέα για την υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+, τώρα θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος.

Αυτό προκύπτει από την συνεχώς αυξητική τάση συμμετοχής στο πρόγραμμα από ακαδημαϊκούς και φοιτητές, τόσο διεθνώς όσο και πανελλήνια, αλλά και εδώ, στα καθ’ ημάς, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Για το πρόγραμμα ERASMUS+, μιλήσαμε με την κ. Βάσω Τροβά, καθηγήτρια στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, και Ακαδημαική Συντονίστρια του Τμήματος για το πρόγραμμα Erasmus.  Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων έχει την άτυπη πρωτιά στο Π.Θ., για την προηγούμενη διδακτική περίοδο, (2013-14), όσον αφορά τους εξερχόμενους φοιτητές αφού με ποσοστό 7%, του ενεργού φοιτητικού «πληθυσμού» του να μετακινείται με το πρόγραμμα erasmus  για σπουδές στο εξωτερικό, βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 5%.

Βλέπετε λοιπόν πως το να ερχόμαστε σε επαφή με όλα τα συστήματα εκπαίδευσης έχει πολλά θετικά. Και φυσικά όλα αυτά σε βοηθούν να δεις και να αποφασίσεις τι ταυτότητες εκπαίδευσης θέλεις να φτιάξεις, ιδιαίτερα ως Τμήμα και Πανεπιστήμιο ξεχωριστά…

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ…

Η Βάσω Τροβά γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε στο Τμ. Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και  στην Bartlett School of Architecture and Planning, UCL.  Διδάσκει στο Τμ. Αρχιτεκτόνων του Π. Θεσσαλίας από την ίδρυσή του το 1999. Επισκέπτρια καθηγήτρια στα  London South Bank University, Αγγλία, Politecnico di Milano, Ιταλία, Universidade Lusofona, Πορτογαλία. Visiting Teacher στην ΑΑ τo 2002. Εχει επιμεληθεί εκδόσεις σύγχρονης αρχιτεκτονικής (1997-2003 και έχει διατελέσει κριτής και τεχνικός σύμβουλος σε εθνικούς και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ως αρχιτέκτονας έχει εκπονήσει μελέτες αστικού σχεδιασμού και  κτιρίων. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου.