Βαρκάδα στο Ληθαίο ποταμό… Το Πάσχα οι πρώτες βόλτες με βάρκες που σχεδιάζει να «ρίξει» στα νερά ο Δήμος Τρικκαίων

Τί Βενετία, τί… Τρίκαλα…

Για την αξιοποίηση του Ληθαίου ποταμού έχουμε ακούσει σχέδια και σχέδια, προτάσεις επί προτάσεων κι έχουν γίνει μελέτες επί μελετών… Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Τρικκαίων ανακοίνωσε ένα ακόμη σχέδιο με στόχο την τουριστική του αξιοποίηση.

Όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να «ρίξει» στα νερά του Ληθαίου βάρκες με τις οποίες θα μπορούν να «βολτάρουν» όσοι το επιθυμούν.

Η μελέτη για την τουριστική αξιοποίηση του Ληθαίου είναι έτοιμη και προβλέπει την αγορά από πλευράς Δήμου βαρκών, με προδιαγραφές κατάλληλες να πλεύσουν στο ποτάμι. Η διαδρομή που προτείνεται να συμπεριληφθεί είναι στο μήκος του ποταμού που εκτίνεται από τη γέφυρα Βούλγαρη μέχρι τη γέφυρα του Ασκληπιού. Στο σημείο αυτό θεωρείται ότι το εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί καθώς το βάθους του ποταμού, όπως έχει καταγραφεί μετά από μετρήσεις που έγιναν, κυμαίνεται από 35-40 εκ. έως και 1,5 μέτρο.

Η Δημοτική Αρχή έχει βάλει… πλώρη για την υλοποίηση του εγχειρήματος και μάλιστα οι πρώτες βαρκάδες θα γίνουν κοντά στο Πάσχα.