Βήμα – βήμα “εύκολη” σπιτική σφολιάτα

Η ζύμη για τη σπιτική σφολιάτα.

Φτιάχνουμε 2 φύλλα σπιτικής σφολιάτας.
Υλκά για  τη ζύμη :
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ξύδι ή κρασί , (εξαρτάται για ποιο λόγο θα χρειαστούμε τη σφολιάτα, εγώ εδώ εβαλα τσίπουρο για να φτιαξω hot dog αλλά Ελληνικά με σπιτική σφολιάτα )
1 σφηνάκι ελαιόλαδο,
αλάτι,
200 ml χλιαρό νερό 
όσο αλεύρι πάρει
ΒΙΤΑΜ λιωμένο για τα φύλλα
Εκτέλεση (δείτε τις φωτογραφίες):
Ανοίγουμε φύλλο.
Το περνάμε με λιωμένη μαργαρίνη.
Κλείνουμε από δεξιά και αριστερά να σχηματιστει μια πλατιά λωρίδα . Το περνάμε και πάλι με λιωμένη μαργαρίνη .
Συνεχίζουμε να κλείνουμε από τη μια μεριά τώρα ώστε τε να ‘εχουμε μια πιο στενή λωρίδα Περνάμε και πάλι με λιωμένη μαργαρίνη.
Κλεινουμε από πάνω και κάτω. Το περνάμε με λιωμένη μαργαρίνη. Σχηματίζουμε φάκελο….
Τα βαζουμε σε πλαστική μεμβράνη όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε αλλες δυο φορές, μετά από 6-7 ώρες. Το φύλλο γίνεται τετράγωνο έτσι για τετράγωνο ταψί.  Μπορούμε όμως να μαζέψουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και να ξανανοίξουμε φύλλο κανονικά στρογγυλό.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karas (της οποίας τις δημιουργίες μπορείτε να βρείτε και στο “Marianna’s γεύσεις”).