Αχιλλέας Κανταρτζής: Ισχυρό ΚΚΕ είναι η ελπίδα για το λαό

Τη σημασία που έχει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τόνισε κατά τη σημερινή κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος ο υποψήφιος βουλευτής του νομού κ. Αχιλλέας Κανταρτζής. Μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων ανέφερε μεταξύ άλλων «Απευθυνόμαστε σ’ όλους τους εργαζόμενους. Δεν ξεχωρίζουμε τον λαό μας σε κόκκινους, πράσινους, γαλάζιους, αριστερούς. Αυτοί οι διαχωρισμοί δεν έχουν κανένα μα κανένα νόημα. Ο μόνος διαχωρισμός που έχει νόημα είναι: Εργάτης, αυτοαπασχολούμενος ελευθεροεπαγγελματίας, αγρότης, άνεργος συνταξιούχος από την μια, κεφάλαιο από την άλλη. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους καλούμε να κάνουν το βήμα, να τολμήσουν. Να εμπιστευθούν το ΚΚΕ».
Όπως υποστήριξε καθημερινά γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα πρωτοφανές κλίμα πόλωσης «που μας φέρνει στον νου μας καταστάσεις γνώριμες από το παρελθόν τότε που αναμετρώνταν από τη μια το σκότος και από την άλλη το φως. Ποια ήταν η κατάληξη εκείνης της αναμέτρησης γνωστή. Το ποια είναι η κατάληξη εκείνης της αναμέτρησης είναι πλέον γνωστό. Το φως και το σκοτάδι έγιναν ένα, συνενώθηκαν και μας συγκυβερνούν. Και τώρα επιχειρούν να ξαναστήσουν το ίδιο σκηνικό για να εκβιάσουν, να εκφοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα πραγματικά ζητήματα που κρίνονται σε αυτές τις εκλογές. Αυτές τις μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές όλα θα τα χρησιμοποιήσουν. Τις διαδόσεις, τους ψιθύρους όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεση τους».
Ο κ. Κανταρτζής κάλεσε τους Τρικαλινούς να αναλογιστούν το εξής πόση μεγάλη σημασία έχει σε αυτές τις συνθήκες να καταγραφεί ως ανερχόμενη δύναμη το ΚΚΕ, να το αναδείξει η κάλπη πιο δυνατό και στη Βουλή και κυρίως στον λαό.
Η επόμενη μέρα των εκλογών αποτέλεσε κομβικό σημείο αναφοράς της ομιλίας του κ. Κανταρτζή. Κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι κοροϊδεύουν ανοιχτά τον λαό όταν λένε ότι όπου να είναι βγαίνουμε από το τούνελ της τρόικας και των μνημονίων.
«Λένε ψέματα. Έχουν συμφωνήσει σε όλες τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και τις απαιτήσεις της ΕΕ. Και νέες μειώσεις των μισθών αρχίζοντας από τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπως λένε, και νέες αυξήσεις στις ηλικίες συνταξιοδότησης και σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των συντάξεων. Με νέες περικοπές στο φάρμακο, στις ιατρικές εξετάσεις, στις υπηρεσίες υγείας που θα γίνουν ακόμη πιο απρόσιτες για τον λαό. Άλλωστε το λένε και καθαρά μόνον που το λένε με τρόπο που θέλει να κρύψει την ταξική ουσία αυτής της πολιτικής» τόνισε
Επίθεση εξαπέλυσε και στον ΣΥΡΙΖΑ που «με τους ψευτολεονταρισμούς του το καλοκαίρι του 2012 θα ξέσκιζε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, που θα αποκαθιστούσε μισθούς και συντάξεις, που θα απάλλασσε τα λαϊκά νοικοκυριά από τα χρέη στις τράπεζες και στο κράτος, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επιβεβαίωσε αυτό που έγκαιρα είχε αποκαλύψει το ΚΚΕ. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετεξελίχθηκε από ένα οπορτουνιστικό σχήμα σε αστικό κόμμα, σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας για να καλύψει το κενό που άφηνε το ΠΑΣΟΚ στην χειραγώγηση των εργατικών λαϊκών στρωμάτων» όπως υπογράμμισε.
Αναλύοντας την κατάσταση που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μετεκλογικά, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δε χρειάζονται νέοι νόμοι από την οποιαδήποτε κυβέρνηση για να χειροτερέψει η ζωή μας, καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο αντιλαϊκό οπλοστάσιο, διαμορφωμένο σε μια σειρά από τομείς που είναι υπεραρκετό για να επιδεινώσει τη ζωή μας.
Ο υποψήφιος του ΚΚΕ έκανε λόγο για ψίχουλα που υπόσχονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν ανακουφίζουν το λαό από τα βάσανά του.
Ο κ. Κανταρτζής υπήρξε κατηγορηματικός για την πιθανότητα συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο πιο πολύ γίνεται φανερή η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ του ΝΑΤΟ, Τόσο περισσότερο πετάει και κάποια πυροτεχνήματα για την αριστερά.
Χαρακτηρίζει μάλιστα αδιανόητο να μην στηρίξει το ΚΚΕ και οι αριστεροί μια τέτοια κυβέρνηση. «Παλαιά μου τέχνη κόσκινο». Πρώτη φορά το ζήσαμε αυτό; Παλαιό το κόλπο από την εποχή του ΠΑΣΟΚ.
Θα δώσει λένε το ΚΚΕ ψήφο ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση;
Και μόνον ότι ζητάνε ψήφο ανοχής σημαίνει ότι την έχουν λερωμένη την φωλιά τους.
Ψήφος ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση σημαίνει να την αφήσεις να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και τις δεσμεύσεις της στους επιχειρηματικούς ομίλους το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ, για να προωθήσει όλες αυτές τις πολιτικές που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ζωή του λαού μας.
Εάν το ΚΚΕ έκανε κάτι τέτοιο, εάν έδινε ψήφο ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν μια καθαρή προδοσία απέναντι στον λαό. Θα άφηνε τον λαό κυριολεκτικά ξεκρέμαστο ανήμπορο και ανίκανο να αντιδράσει. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι τους».
Κατά τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ η χώρα έχει όλες τις να αναπτυχθεί, πρώτες ύλες, ενεργειακούς πόρους εύφορη γη για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες με φθηνά και υγιεινά τρόφιμα. «Αυτός είναι ο δρόμος για να μπει η χώρα μας στον δρόμο της λαϊκής ευημερίας που θα δώσει δουλειά σε όλους, δουλειά με δικαιώματα στον δρόμο της λαϊκής ευημερίας» όπως είπε και πρόσθεσε «Δεν πετάμε στα σύννεφα, αυτό το ζήτημα δεν κρίνεται στις εκλογές στις 25 του Γενάρη. Η ισχυροποίηση όμως του ΚΚΕ θα δώσει ώθηση για την μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα φθάσει μέχρι την ριζική ανατροπή για να πάρει ο λαός μας στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας με την δική του εξουσία και την δική του κυβέρνηση.
Ο Αχιλλέας Κανταρτζής κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ είναι η εγγύηση και η ελπίδα ποτέ δεν θα σε προδώσει και δεν θα παζαρέψει την ψήφο σου. Σήμερα υπάρχουν οι πιθανότητες όπως δείχνουν και όλα τα γκάλοπ το Κόμμα μας να είναι το τρίτο κόμμα. Και αυτό θα είναι μια νίκη για τον λαό» υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό η Γεωργία Καπέτη, η νεότερη υποψήφια του ψηφοδελτίου και στη συνέχεια ο Λάμπρος Ντουρλιός, που είναι υποψήφιος συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ.