Αυτό το βίντεο σας δείχνει ΑΚΡΙΒΩΣ τι να κάνετε σε περίπτωση πνιγμού του μωρού σας

Αυτό το βίντεο σας δείχνει ΑΚΡΙΒΩΣ τι να κάνετε σε περίπτωση πνιγμού του μωρού σας

4 στους 5 γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση που το παιδί τους πνιγεί από κάποιο αντικείμενο.

Αυτό αποτελεί  ένα ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο που αποδεικνύει το πόσο εύκολα μπορεί να συμβεί μια τραγωδία. Τα μωρά, από τη φύση τους βάζει συνεχώς πράγματα στο στόμα τους . Γι’αυτό, όλοι οι γονείς είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε αν κάτι κολλήσει στο λαιμό τους.

Το  St Johns Ambulance στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κυκλοφορήσει ένα αστείο βίντεο που ονομάζεται «The Chokeablesι» για να σας δείξει τι πρέπει να κάνετε αν έρθετε αντιμέτωποι με μια περίπτωση πνιγμού στο μωρό ..

Το βίντεο χρησιμοποιεί ως χαρακτήρες διάφορα αντικείμενα – παιχνίδια που μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό στο μωρό σας.

Εάν το μωρό σας πνίγεται, ξαπλώστε το μπρούμυτα στο μηρό σας. Στη συνέχεια, δώστε του 5 χτυπήματα στην πλάτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από τοSt Johns, το 40 % όλων των γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν δει το μωρό τους να πνίγεται έστω μια φορά, ενώ πάνω από το 80%  από αυτούς τους γονείς δεν είχαν ιδέα τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν το παιδί τους.

Η επίσημη συμβουλή από St Johns σε κατάσταση πνιγμού ενός μωρού είναι να βάλεττε το μωρό μπρούμυτα πάνω στα πόδια σας και να δώσετε έως και 5 χτυπήματα στην πλάτη. Αν αυτό δεν επιτύχει την απόφραξη, γυρίστε το ανάσκελα και συνεχίστε με πέντε χτυπήματα στο στήθος.

Εάν το μωρό σας ακόμη δεν είναι σε θέση να αναπνέει, καλέστε αμέσως ένα ασθενοφόρο .

Πηγή: mamamia.com.au

πηγή: Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή