Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν θέλουν τα παιδιά να πάνε για ύπνο

-«Πάμε να κοιμηθούμε;»

-«Όχι!!!!!!»

Πόσες φορές έχετε πει αυτή την φράση; Ακόμη μετράτε, έτσι δεν είναι;

Όταν έρχεται η ώρα για ύπνο το παιδί σας μοιάζει σαν να μην έχει κοιμηθεί ποτέ στην ζωή του.

Τι φταίει λοιπόν; 

Θα σας εξηγήσω. Όταν το παιδί σας δεν θέλει να κάνει μπάνιο του λέτε πως θα το βάλετε αμέσως για ύπνο. Όταν κάνει μια ζημιά του λέτε πως θα πρέπει να πάει να κοιμηθεί αμέσως.  Όταν δεν σας ακούει ή όταν κλαίει  του λέτε πως θα πάει αμέσως στο κρεβάτι και πολλά άλλα.

Κάνουμε λοιπόν τον ύπνο να μοιάζει με απειλή. Ο ύπνος είναι ένα δώρο και τα παιδιά πρέπει να το βλέπουν έτσι. Τι κάνουμε λοιπόν;

Πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας. Η ώρα του ύπνου είναι για χαλάρωση. Για αυτό λοιπόν όταν φτάνει η ώρα για ύπνο πρέπει να τους λέτε να πάτε για να χαλαρώσετε. Είναι κάτι ωραίο και ήρεμο και όχι κάτι κακό.

Μπορείτε να βάλετε χαλαρωτική μουσική και να ξαπλώσετε  στο πάτωμα και να δημιουργήσετε μια ωραία ατμόσφαιρα.  Σιγά σιγά θα νυστάξει  και θα έχει διάθεση για ηρεμία και ύπνο. Αν ξέρει ότι μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία(π.χ μπάνιο και μετά ύπνος)  θα ακολουθήσει ύπνος τότε αλλάξτε το πρόγραμμα για να μην ξέρει τι θα ακολουθήσει μετά.

Μια άλλη καλή ευκαιρία είναι να κάνετε δραστηριότητες και κατασκευές που έχουν να κάνουν με τον ύπνο. Μπορείτε να φτιάξετε μια κουβερτούλα, ένα αρκουδάκι κλπ  το οποίο θα το έχει μαζί του στο κρεβάτι του.

Ακόμη μπορείτε να βάζετε τα ζωάκια του για να κοιμηθούν, τις κουκλίτσες της κόρης σας ακόμη και τα αυτοκινητάκια σας.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνετε ένα πιτζάμα πάρτι και να παίξετε μαξιλαροπόλεμο.

Θυμηθείτε να αλλάξετε την ώρα του ύπνου έτσι ώστε να είναι κάτι τελείως καινούριο για το παιδί σας και να ξεκινήσει να μπαίνει σε μια άλλη διαδικασία.

Ώρα για ύπνο λοιπόν!

πηγή : babyradio.gr- Άννα Κ.