Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζομαι (και) φίλες που δεν έχουν παιδιά

Από τότε που έγινα μαμά προσπαθούσα να βρω και να κάνω παρέα με φίλες που είναι μαμάδες γιατί πίστευα πως είναι καλύτερα και για εμένα και για το παιδί μου.

Με εκείνες τις μαμάδες μοιραζόμασταν τις ίδιες εμπειρίες, τα ίδια βιώματα και ένιωθα πως μπορώ να συζητήσω για πράγματα τα οποία ντρέπομαι να συζητήσω με άλλες γυναίκες.Δεν θεωρώ πως οι φίλες μου που δεν έχουν παιδιά πως δεν θα με στηρίξουν απλά νόμιζα πως δεν έχουμε κοινά χαρακτηριστικά.

Πόσο λάθος έκανα!Χρειάζομαι και τις φίλες μου που δεν έχουν παιδιά. Αλήθεια. Τις χρειάζομαι επειδή…

Μου θυμίζουν ποια πραγματικά είμαι.Πίσω από τα λερωμένα με μητρικό γάλα ρούχα και τους μαύρους κύκλους κρύβεται μια γυναίκα που της αρέσει να βγαίνει έξω για καφεδάκι και για ποτό με τις φίλες της.

Δεν μου προσφέρουν συμβουλές. Οι άλλες μαμάδες θα σου δώσουν συμβουλές για το παιδί σου ενώ κάποιες φορές πραγματικά δεν τις χρειάζεσαι.Οι φίλες μου χωρίς παιδιά θα ακούσουν αυτό που θέλω να πω και θα μου βάλουν ένα ακόμη ποτήρι κρασί κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι.

Λατρεύουν να κρατάνε το μωρό μου. Οι άλλες μαμάδες έχουν τα δικά τους παιδιά και ασχολούνται με εκείνα. Ενώ οι ελεύθερες φίλες μου βρήκαν μια νέα κούκλα για να παίζουν:Το μωρό μου!

Με επαναφέρουν στην πραγματικότητα και με κάνουν να συνειδητοποιήσω πως υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από την μητρότητα και πως αν θέλω να παραμείνω στα λογικά μου καλό θα ήταν να κάνω και κάτι για εμένα.

Δεν με αφήνουν να ντύνομαι σαν μαμά. Όταν είμαι με το μωρό μου δεν με νοιάζει να ντυθώ και να περιποιηθώ τον εαυτό μου. Όμως οι καλές μου φίλες μου υπενθυμίζουν πως είμαι γυναίκα και πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου και να ντύνομαι όμορφα.

Δεν κατακρίνουν τον τρόπο που θα μεγαλώσω τα παιδιά μου. Είτε θηλάζω δημόσια είτε όχι, είτε κοιμίζω το μωρό μου νωρίς ή αργά καμία από τις φίλες μου δεν θα μου πει τι να κάνω. Θα με βοηθήσει να φέρω εις πέρας αυτό που θεωρώ ότι είναι πιο σωστό.

Για αυτό αγαπημένες μου φίλες χωρίς παιδιά από σήμερα υπόσχομαι πως θα σας παίρνω πιο συχνά τηλέφωνο.Αλήθεια.

πηγή : babyradio.gr- Γεωργία Τ.