Αυτές τις αξίες πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας μέχρι την ηλικία των 12

Ποιος είναι ο σκοπός των γονιών;

Σκοπός των γονιών είναι να μεγαλώσουν υπεύθυνα παιδιά και μελλοντικούς υπεύθυνους ενήλικες.

Η ηλικία των 13  συνήθως βαδίζει στο κατώφλι της εφηβείας και τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν  πολλά διλήμματα και προκλήσεις. Οφείλετε λοιπόν να τους διδάξετε κάποιες σημαντικές αξίες πριν την ηλικία των 12.

Διδάξτε τους λοιπόν να παίρνουν σοφές αποφάσεις. Πείτε τους πως πρέπει να σκέφτονται πάντα καλά πριν πάρουν μια απόφαση.

Βοηθήστε τους να διακρίνουν το σωστό και το λάθος.Τα παιδιά δεν ξέρουν να διακρίνουν το σωστό και το λάθος.

Διδάξτε τους τα πιστεύω σας. Πώς βλέπετε τον κόσμο;Τι σας αρέσει και τι όχι στους ανθρώπους;Μοιραστείτε το με τα παιδιά σας.

Μάθετέ τους πως είναι η ικανοποίηση. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πως είναι ικανοποίηση μετά από πολύ κόπο. Έτσι θα ξέρουν τι πραγματικά θέλουν και πως να το αποκτήσουν.

Διδάξτε τους να αγαπάνε τους άλλους.Όταν αγαπάμε τους άλλους σημαίνει πως πρέπει να αφήνουμε τον εγωισμό μας και να δώσουμε αγάπη στους γύρω μας.

Διδάξτε τους την υπομονή. Η υπομονή οδηγεί στην ευγνωμοσύνη και αποτελεί το θεμέλιο για να αποδεχτείτε τους ανθρώπους γύρω σας.

Σημαντικό είναι να τους μάθετε την υπευθυνότητα. Η υπευθυνότητα όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας οδηγεί στην ωριμότητα και στην ανεξαρτησία.

Διδάξτε τους την συγχώρεση. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν συγχωρούμε πως περιμένετε να συγχωρούν;Η συγχώρεση αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής ενός ανθρώπου και είναι απαραίτητη για την μετέπειτα ζωή των παιδιών σας.

Εσείς τι άλλες αξίες θεωρείτε πως πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας πριν την ηλικία των 12;

πηγή : babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα