Αυξημένες ανάγκες για σίτιση πολιτών στα Τρίκαλα

Αυξημένες είναι οι ανάγκες για τη σίτιση πολιτών που έχουν προκύψει στο Δήμο Τρικκαίων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων ζητά την ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή και προσφορά της τρικαλινής κοινωνίας με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες οι οποίοι στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης θα προσφέρουν είδη και προϊόντα προς τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου οι οποίες λειτουργούν από το περασμένο φθινόπωρο στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστος Αναστασίου και η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη ενήργησαν για να αυξηθεί η συμβολή των επαγγελματιών πλην όσων έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Συγκεκριμένα, συγκάλεσαν σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Σωματείων Επισιτιστικών Επαγγελμάτων (κ. Δημ. Παναγιωτόπουλος), Αρτοποιών (Αχ. Κωτούζας), Ζαχαροπλαστών (Μιχ. Δρούγκας), Παντοπωλών (Στ. Καλιακούδας) και μύλων (Μ. Τσιόγκας).

Ανάγκες

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε αυτές τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει σε συμπολίτες, οι οποίοι σιτίζονται καθημερινώς στη Δομή. Εξήγησε και διευκρίνισε, ότι η ΣΜΥ και ιδιώτες, προσφέρουν ήδη αρκετές μερίδες φαγητού. Τόνισε, όμως, το νέο στοιχείο: την ένταξη του Δήμου, σε σύντομο διάστημα, στο νέο πρόγραμμα με τίτλο «Επισιτιστική και Υλική Συνδρομή 2014 – 2020» που υλοποιείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους. Αυτό σημαίνει ότι γεννώνται νέες υποχρεώσεις, οι οποίες διαφοροποιούν τις ποσότητες που χρειάζονται οι Δομές του Δήμου, αλλά και τον τρόπο συλλογής και διάθεσής τους.
Ο κ. Αναστασίου ζήτησε, δε, συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο του κάθε Σωματείου, να ενημερώσει τα μέλη του για τις ανάγκες αυτές, δηλώνοντας τις προτεραιότητες σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Πλήρης στήριξη

Όλοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, δεσμεύθηκαν ότι θα μεταφερθεί αυτή η πραγματική αλληλεγγύη και διαβεβαίωσαν πως θα κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βελτιωθεί η στήριξη στους άπορους συμπολίτες μας.

Νέα συνάντηση

Οι ειδικότερες λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε νέα συνάντηση, καθώς χρειάζεται να διευκρινιστούν τα προς απόδοση προϊόντα και άλλες λεπτομέρειες της μεταφοράς τους, με οχήματα και προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος.