Αυγά, καπνογόνα και συνθήματα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, μια δολοφονία την πολιτική ευθύνη της οποίας ανέλαβε μόλις χθες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος. Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα λοιπόν, διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ και οι Τρικαλινοί, στο πλαίσιο μιας αντιφασιστικής πορείας που χαρακτηρίστηκε από παλμό και ένταση.


Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, κατευθύνθηκε στα γραφεία που διατηρούν τα τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και εκεί παρέμεινε για αρκετή ώρα. Όπως ήταν αναμενόμενο, για να αποφευχθούν επεισόδια, την πορεία ακολουθήσε αστυνομική δύναμη των Τρικάλων, ενώ στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και στον γύρω χώρο υπήρχαν αστυνομικοί.
Παρόλα αυτά, μια από τις συμμετέχοντες στην πορεία στάθηκε κάτω από τα γραφεία και πέταξε αυγά, φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο απομακρύνθηκε γρήγορα, ενώ λίγο αργότερα νεαροί διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην παρουσία των αστυνομικών.
Κατά τα άλλα, η πορεία κύλησε ήρεμα, ενώ σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες Τρικαλινοί κάθε ηλικίας, κρατώντας πανό με αντίστοιχα συνθήματα κατά του φασισμού, αλλά και πλακάτ. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή νέων παιδιών, που βρέθηκαν στην πορεία, λίγο μετά τα μαθήματα τους και ένωσαν τις φωνές τους με τους υπόλοιπες διαδηλωτές, κατά του φασισμού, με ότι αυτός συνεπάγεται.