Ασκήσεις ηρεμίας μόνο για… γονείς

Πάντα έλεγα πως εγώ θα μεγαλώσω τα παιδιά μου διαφορετικά. Δεν θα έκανα τα λάθη που «έβλεπα» να κάνουν οι άλλοι. Δηλαδή νεύρα, φωνές, απελπισία, άγχος, στρες. Θα μεγάλωνα τα καλύτερα παιδιά του κόσμου, τα πιο ευγενικά, τα πιο έξυπνα. Θα είχα υπομονή. Θα περνούσα πολύ χρόνο με τα παιδιά μου – και φυσικά εννοούσα χρόνο με δραστηριότητες και παιχνίδια και παραμύθια. Ακόμη φανταζόμουν τα βράδια μου να ξαπλώνω δίπλα στα παιδιά μου – τα ήρεμα παιδιά μου – και να τους διαβάζω παραμύθια κάτι σαν την θεία Λένα των παιδικών μου χρόνων και ύστερα έκανα παιδιά!

Το πρώτο μου μάθημα – για την ακρίβεια τεστ υπομονής – δεν άργησε να έρθει. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη γέννα καθόμουν μόνη στο σπίτι με ένα μωρό που δεν ηρεμούσε με τίποτα και εγώ ανήμπορη και απελπισμένη! Γιατί το μωρό δεν είναι σκύλος. Δεν μπορείς να το αφήσεις στο σπίτι για να πας μια βόλτα να ξεσκάσεις.

Το να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και την ηρεμία σου ως γονιός έμαθα στην πορεία ότι είναι δύσκολο εγχείρημα. Για κάποιους είναι πιο εύκολο, για εμένα πάλι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εγχειρίδιο.

Για αυτό μοιράζομαι μαζί σας μερικές ιδέες για το πως μπορείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να επιβάλλεις την πολυπόθητη πειθαρχία στα παιδιά.

πηγή : 4moms.gr