Αργία για τα Τρίκαλα η ημέρα ενθρόνισης του Μητροπολίτη-Τη Δευτέρα η διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου θα δώσει τη  νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών (μαζί με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριος.Για την ενθρόνιση δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενθρόνιση θα γίνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, παραμονή της ονομαστικής του εορτής. Αυτό είναι και η επιδίωξη προκειμένου να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα η τελετή. Ενώ άλλες πιθανές ημερομηνίες είναι η 8η ή η 25η Νοεμβρίου.

Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι σύμφωνα με το τυπικό, εφόσον η ενθρόνιση τελεστεί καθημερινή η ημέρα της ενθρόνισης θα κηρυχθεί αργία.

Προετοιμασία

Στην Περιφέρεια τηρούν στάση αναμονής, όπως μας ενημερώνει η αρμόδια κ. Ευαγγελία Μπουντούρη, για την προετοιμασία της τελετής. Ήδη έχει γίνει μία προεργασία σε ό,τι αφορά στους συλλόγους που θα συμμετάσχουν.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του κόσμου και παραδοσιακά στοιχεία καθώς οι συμμετέχοντες θα φορούν τοπικές ενδυμασίες.

Ο αριθμός των Συλλόγων οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον ανέρχονται σε 21 οι οποίοι θα λάβουν μέρος με 7 αντιπροσώπους ο καθένας, ενώ στους συμμετέχοντες θα είναι σχολεία κι άλλοι φορείς όπως ο Οδηγισμός, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών κ.α.