Αρακάς με κεφτεδάκια στην γάστρα

Υλικά :

1 κιλό αρακά
1 ποτήρι ψιλοκομμένα άνηθο και κρεμμυδάκια
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι ζωμό λαχανικών

Υλικά για τα κεφτεδάκια:

250 γραμ κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο
1 αβγό
4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κρασί και καλά στιμμένο
αλάτι πιπέρι
λίγο λαδάκι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τον αρακά.
Τον βάζουμε στην γάστρα μαζί με όλα τα υλικά και 2 ποτήρια νερό.
Κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο στους 200 μέχρι να αρχίσει να πάρει βράση περίπου 40 λεπτά.
Στον χρόνο που είναι ο αρακάς στον φούρνο ζυμώνουμε τον κιμά με τα δικά του υλικά και πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια.
Ανοίγουμε την γάστρα και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα.
Βάζουμε ξανά την γάστρα στον φούρνο για μια ωρίτσα περίπου
Τέλος ανοίγουμε την γάστρα για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλιώς Γιαγιά Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στη σελιδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).