Αποκριάτικα παιδικά χαμόγελα στην Ασκληπιού στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων

Έπαιξαν, χόρεψαν, ζωγράφισαν έναν τεράστιο χαρταετό κι έδωσαν ζωή με τα γέλια και τις φωνές τους τα παιδιά σήμερα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, μπροστά στο Δημαρχείο. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου ήταν μεγάλη. Ο καιρός ιδανικός κι έτσι οι γονείς πήγαν τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Τραγούδια, μεταμφιέσεις, χορός και γέλια… Όπως αρμόζει στην Αποκριά τη γιορτή του γλεντιού και της χαράς.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες με θέμα «Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό» σε μία εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με τη σύμπραξη του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος, του Δημοτικού Παιδαγωγικού Εργαστηρίου Θεάτρου και του Εργαστηρίου Ζωγραφικής.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11.00 από το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου και τους εμψυχωτές του Αντονέλλα Χήρα, Χριστίνα Κρίθαρη, Αρτέμης Αρκουμάνης, Γωγώ Κατσιανάκου, οι οποίες ανέπτυξαν ένα θεατρικό παιχνίδι με αφορμή τη γιορτή και τα έθιμα των Απόκρεων.
Παράλληλα τα παιδιά είχαν στη διάθεσή τους τέμπερες και πινέλα για να ζωγραφίσουν τον τεράστιο χαρταετό που είχε στηθεί έξω από το Δημαρχείο. Με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών-καθηγητριών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Αθηνάς Αναγνωστοπούλου και Ελένης Τσιτσιλή τα παιδιά άφησαν το δικό τους καρναβαλικό αποτύπωμα.
Αργότερα τη σκυτάλη πήρε το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα με παραδοσιακό πρόγραμμα σε επιμέλεια του Σταύρου Σούλιου. Έθιμα, χοροί και μιμιτικά τραγούδια της ελληνικής αποκριάς ζωντάνεψαν και η εκδήλωση έκλεισε με το γαϊτανάκι.