Απλήρωτα ενοίκια ύψους 2εκ. ευρώ στο  Δήμο Τρικκαίων

Το θέμα είναι γνωστό και πολυσυζητημένο. Οι οφειλές των δημοτών προς το Δήμο Τρικκαίων ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου Τρικκαίων δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βάλει τέλος σε αυτό φαινόμενο που διαιωνίζεται. Από ενοίκια μόνο ο Δήμος έχει λαμβάνειν περισσότερα από 2εκ. ευρώ. Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με την επισήμανση μάλιστα ότι  υπάρχουν ενοικιαστές που δεν πληρώνουν από την πρώτη μέρα της μίσθωσης.

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή  την αναζήτηση λύσης για τη μη καταβολή ενοικίων για τη μίσθωση του Φρουρίου που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Το Φρούριο εκμεταλλεύεται Ανώνυμη Εταιρεία και η οφειλή αγγίζει τις 505.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου το «Φρούριο» δεν έχει άδεια λειτουργίας, ενώ σε ό,τι αφορά το συμφωνητικό μίσθωσης δεν υπάρχει θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.  Ο ίδιος εμφανίστηκε αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί και τα έβαλε με την οικονομική υπηρεσία που δεν έχει φάκελο για τα μισθωμένα ακίνητα του Δήμου.

Για χαριστική σύμβαση με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες που ξεκινούν το …2008 έκανε λόγο ο επικεφαλής του Φυσάει Κόντρα Δημήτρης Παπαθανασίου, τη δυσπιστία του ότι ο Δήμος δεν θα εισπράξει το ποσό εξέφρασε ο Γιώργος Μητσιούλης, τη διερεύνηση της διεκδίκησης των χρημάτων δια της δικαστικής οδού έθεσε ο Δημήτρης Χατζηγάκης.

Σύμφωνα με το Νομικό Εκπρόσωπο του Δήμου Τρικκαίων, Δήμος κι επιχειρηματίας έχουν έρθει σε εξωδικαστική συμφωνία  να εξοφληθεί εντός τριών μηνών το χρέος, να παραδοθεί το «Φρούριο» σε 15 μέρες κι ο Δήμος να αποσύρει την αγωγή.

Πάντως, εκφράστηκε δυσπιστία από την πλειοψηφία των συμβούλων, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Τάσιος, ότι το ποσό θα αποδοθεί εντός των 3 μηνών. Ενώ, ο Χρήστος Λάππας έθεσε θέμα αξιοπιστίας του επιχειρηματία που δεν φάνηκε συνεπής στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι αναφορά έγινε (από το κ. Σπανό) και στο Τουριστικό Περίπτερο όπου είχε γίνει συμψηφισμός των ενοικίων και κατόπιν ο Δήμος δέχθηκε αγωγή για μη σωστή εκτίμηση των …διαλυμένων υλικών

Εκείνο που αποφασίστηκε τελικώς κατά πλειοψηφία είναι   η έγκριση του ιδιωτικού συμφωνητικού αναγνώρισης χρέους απόδοσης μισθίου και κατάργηση δίκης.