Αντιδράσεις για την μεταφορά του “φωτοβολταϊκού δέντρου”

Περί φωτοβολταϊκού δέντρου ο λόγος χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων, μιας και απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα και χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από την κεντρική πλατεία στο Μύλο των Ξωτικών.

Το θέμα συζητήθηκε στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση, με τον επικεφαλής του «Φυσάει κόντρα» Δημήτρη Παπαθανασίου να θέτει το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι το που τοποθετήθηκε το δέντρο, αλλά η διαδικασία που ακολουθήθηκε, αφού δεν ήταν η νόμιμη. Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η απομάκρυνση έγινε γρήγορα μιας και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη και η τελετή έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης και το φωτοβολταϊκό δέντρο «έπιανε χώρο», οπότε κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε άλλο χώρο.

Ο κ. Παπαθανασίου πάντως, επανέλαβε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος ότι δεν αποτελεί ζήτημα το να επανατοποθετηθεί το δέντρο στην κεντρική πλατεία, αλλά να τηρείται η νόμιμη διαδικασία. Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης δε, αναφέρεται: «Χαρακτηριστικό επίσης της σοβαρότητας του πως αντιμετωπίζει τα δημόσια ζητήματα του Δήμου, η δημοτική πλειοψηφία είναι και η τύχη ενός άλλου εφευρήματος της, του «φωτοβολταϊκού δέντρου», το οποίο ενώ αποφάσισε να το τοποθετήσει μέχρι τις 28/2/2016 στην κεντρική πλατεία, γεγονός στο οποίο είχαμε αντιδράσει, στη συνέχεια και εξ αιτίας της αρχιερατικής εγκατάστασης του νέου μητροπολίτη το απέσυρε, με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε ένα βράδυ, παραβιάζοντας στην ουσία την απόφαση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου, επειδή αυτό το απαίτησε προφανώς η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας, ώστε ανεμπόδιστα να διεξαχθεί η τελετή. Η υπαγωγή των αποφάσεων συλλογικών οργάνων σε κελεύσματα τρίτων ασφαλώς και δεν αποτελεί θετική ένδειξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας στο Δήμο».