Αντίο… Φοίβο

Το ταξίδι του Φοίβου, της μοναδικής εναπομείνασας τίγρης του Ζωολογικού Κήπου των Τρικάλων ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα. Ένα ταξίδι που προγραμματίστηκε κατόπιν πανβρετανικής και πανελλήνιας κίνησης σωτηρίας του Φοίβου.
Ο Φοίβος αρρώστησε (δυσπλασία ισχίου) κι έπρεπε να μεταφερθεί στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ όπου βρίσκεται το μοναδικό θεραπευτικό κέντρο, ικανό να τον φροντίσει.
Ο Φοίβος ζούσε μόνος του στο Ζωολογικό Κήπο αφού πέρυσι πέθανα η άλλη τίγρης η Αθηνά, γεγονός που προκάλεσε κατάθλιψη στο ζώο που έμεινε μόνο του. Έτσι, την περασμένη άνοιξη ο David Barnes, τέως διευθυντής του Animalaction (τέως Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων, GreekAnimalsWelfareFund– GAWF), ξεκίνησε μια διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Φίλοι των ζώων από όλον τον κόσμο και δη από τη Μ. Βρετανία συγκέντρωσαν το ποσό των 7.779 λιρών Αγγλίας και πλέον, με τα υπόλοιπα να διατίθενται από το BBC (απαιτούνταν περί τις 11.500 λίρες), ο Φοίβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει για την Καλιφόρνια. Κάτι που έγινε από σήμερα, όταν ομάδα ειδικών με παρουσία κτηνιάτρου, κοίμισε και μετέφερε τον Φοίβο στο κλουβί μεταφοράς του.
Η προσπάθεια υποστηρίχθηκε από το e-trikala ΑΕ, την αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Τρικκαίων, ενώ τη φροντίδα είχε αναλάβει το προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων.
Το πρωί, επίσης, συνεργείο του BBC

μαζί με τον κ. Barnes, επισκέφθηκαν τον δημαρχεύοντα κ. Χρήστο Αναστασίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη. Οι Βρετανοί θα προβάλλουν τη διαδικασία μεταφοράς του Φοίβου σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο, το πρωί της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014.