Ανησυχία για τη διάβαση στο Κηπάκι μετά και το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα

Λίγες μέρες μετά το θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία στην προσπάθειά του να διασχίσει την άτυπη διάβαση της οδού Μετεώρων Δήμαρχος Τρικκαίων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των κατοίκων της περιοχής Κηπακίου κι ο εργολάβος του περιφερειακού δακτυλίου συμφώνησαν να προωθήσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να ασκήσουν πίεση προς τον ΟΣΕ για τη διάβαση στο Κηπάκι.
Αυτήν η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο υπό τον Δήμαρχο, στην οποία παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι εκπρόσωπο των κατοίκων με τον δικηγόρων τους και ο εργολάβος του περιφερειακού δακτυλίου κατά την οποία αναζητήθηκε για άλλη μία φορά λύση στο φλέγον ζήτημα της διάβασης στο Κηπάκι.
Εξετάστηκε πλήθος ενδεχομένων, με βάση τις υπαρκτές καταστάσεις, την ανάγκη ασφαλούς διέλευσης, τη στάση του ΟΣΕ, τις προθεσμίες, τον περιφερειακό δακτύλιο.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, ενώ ήδη ο Δήμαρχος Τρικκαίων έχει αποστείλει επιστολή οργής στους αρμόδιους του ΟΣΕ, για το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν ζωές και στο Κηπάκι.
Από την πλευρά του Δήμου, όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου έχουν ήδη έχουν προταθεί λύσεις, οι οποίες αφορούν στο υλικό για τη φύλαξη της ανισόπεδης διάβασης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δεδομένη η συνέχιση των προσπαθειών για την κάμψη των αντιρρήσεων από τον ΟΣΕ.