Αναπτυξιακή ημερίδα για το φράγμα της Μεσοχώρας

«Ανάπτυξη της ορεινής Νοτιοδυτικής Πίνδου μετά την ολοκλήρωση του φράγματος του Αχελώου» ήταν το θέμα της πρώτης αναπτυξιακής ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεινού Οδικού Άξονα Τρικάλων-Πύλης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σε συνεργασία με το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, (ΑΤΕ), το Δήμο Πύλης και το Τ.Ε.Ε.. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δημαρχείου Πινδαίων στα Στουρναρέϊκα Τρικάλων.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για την ανάπτυξη της περιοχής, τα νέα δεδομένα σχετικά με το υδροηλεκτρικό φράγμα Μεσοχώρας και ένας γόνιμος διάλογος για τις αλλαγές που αυτό θα επιφέρει στην τοπική οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων της περιοχής.

Ομιλίες-εισηγήσεις

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές κ.κ. Θεοχάρης Ζάγκας Καθηγητής Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Μπλάνας αναπληρωτής Καθηγητής του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας και Κώστας Γκούμας Γεωπόνος, μέλος Δομής Υδάτων ΤΕΕ Κ. & Δ. Θεσσαλίας, πρώην Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος.
Για το θέμα έκανε σύντομη ομιλία ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Τρικάλων κ. Μιχάλης Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Τσίγκας, το στέλεχος της Δ.Ε.Η. κ. Στάλιας, το στέλεχος του ΣΥ.Ρ.Ι.ΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης κι ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Στέφανος Γιώτης.