Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Oculus Rift

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2016 που γίνεται στο Λας Βέγκας, ανακοινώθηκε κι επίσημα η κυκλοφορία του διάσημου headset εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift.

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης συσκευής εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από την εταιρία και πλέον η συσκευή είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα της Oculus για προ-παραγγελίες σε τιμή 599 δολάρια και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο Μάιο.
Μαζί με την ειδική μάσκα που πλέον είναι το χαρακτηριστικό του Oculus Rift, ο χρήστης παίρνει τον ειδικό αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης, ένα χειριστήριο Xbox One και 2 τίτλους παιχνιδιών, το Lucky’s Τale και το EVE:Valkyrie.
Επίσης όσοι χρήστες υποστήριξαν την ανάπτυξη της συσκευής στο Kickstarter, δεν αποκλείεται να αποκτήσουν ένα Oculus Rift δωρεάν, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε οτι όλοι οι backers της κατηγορίας developer kit θα αποκτήσουν το CV1, «Consumer Version 1» μαζί με τους 2 τίτλους παιχνδιών
Οι ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει το σύστημα κάποιου για να λειτουργήσει το Oculus Rift κανονικά είναι ένας επεξεργαστής i5-4590, κάρτα γραφικών GeForce GTX 970 ή AMD 290, 8 GB RAM, διαθέσιμη θύρα HDMI, 3 θύρες USB 3.0, μία USB 2.0 και Windows 7 64-bit.
Τέλος μην ξεχνάμε ότι το Oculus Rift, είναι η πρώτη συσκευή εικονικής πραγματικότητας που θα κυκλοφορήσει στην αγορά και καλό θα είναι να μην το μπερδεύουμε με συσκευές όπως είναι το cardboard της Google ή το Samsung Gear VR μιας και δεν μιλάμε για την ίδια κατηγορία και οι οι δυνατότητες τους είναι πολύ μικρότερες.
πηγή : newsit.gr