Ανακοίνωση των εκλεγμένων της ΔΑΣ για το Εργατικό Κέντρο

Άλλη μια προσπάθεια για συγκρότηση προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων(ΕΚΤ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη…

Στη συνεδρίαση εκδηλώθηκε ολοφάνερα η κοινή σύμπλευση των παρατάξεων ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ) για να επιδιώξουν να οδηγηθούμε σε εκ νέου εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, μόλις 6 μήνες από το προηγούμενο. Πιστεύουν έτσι ότι θα δώσουν «διέξοδο» στα αδιέξοδα που οι ίδιοι με την τυχοδιωκτική τους τακτική έχουν δημιουργήσει. Στην ουσία θέλουν μόνο εκλογές για την αναδιανομή και καλύτερο έλεχγο των ψήφων των αντιπροσώπων , δείχνοντας έτσι και με ποιο κριτήριο υπολογίζουν τους συνάδελφους αντιπροσώπους του ΕΚΤ.

Η στάση της ΠΑΣΚΕ ήταν γνωστή από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ και ενταγμένη στην τακτική διεκδίκησης καλύτερων θέσεων στο προεδρείο, χρησιμοποιώντας το εκβιαστικό «χαρτί» για εκ νέου εκλογές. Αυτή τη θέση υιοθετεί τώρα και η ΔΑΚΕ που το προηγούμενο καιρό έσκιζε υποκριτικά τα ιμάτιά της για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Μάλιστα, από κοινού απαίτησαν να παρθεί απόφαση από το ΔΣ για τις πρόωρες εκλογές , ενώ έχουν αρνηθεί τόσες προτάσεις της ΔΑΣ -για φλέγοντα εργασιακά ζητήματα- με το πρόσχημα ότι δε μπορούν να παρθούν αποφάσεις εάν δε συγκροτηθεί προεδρείο.

Επιδίωκαν μια τέτοια απόφαση και για έναν ακόμη λόγο. Η πρόωρη προσφυγή σε κάλπες περνάει μέσα από τη δικαστική οδό και αυτή η διαδικασία απαιτεί ένα «σεβαστό» χρηματικό ποσό. Απαιτούσαν, δηλαδή, να παρθεί απόφαση , ώστε να καλυφτούν αυτά τα έξοδα με χρήματα του ΕΚΤ. Μετά από την έντονη αντίδραση των εκλεγμένων της ΔΑΣ αυτό αποφεύχθηκε Αν έχουν το θάρρος της ευθύνης για την εκβιαστική τακτική φυγής σε νέες εκλογές ας αναλάβουν και το τίμημα των εξόδων-από τα ταμεία των παρατάξεών τους- και να μην κάνουν «κηδεία με ξένα κόλλυβα»

Τα «παιχνίδια» που παίζονται τόσους μήνες στις πλάτες των εργαζόμενων των Τρικάλων και των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, με πρωταγωνιστές τις γνωστές παρατάξεις του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ, έχουν γίνει ολοφάνερα . Βγήκαν πλέον «τα άπλυτα» στη φόρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό από μέρος τους.

Στη συνεδρίαση η ΔΑΣ επανέφερε την πάγια θέση της για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, καταθέτοντας όμως μομφή προς το πρόσωπο του πλειοψηφόντα σύμβουλου της ΔΑΚΕ για τον “εργολαβικό” ρόλο που ανέλαβε – από ότι αποδεικνύεται και από τις τοποθετήσεις του –   με την ψήφο που «έδωσε» υπέρ της άρσης συνδικαλιστικής ιδιότητας του μέλους ΔΣ Συλλόγου Λογιστών Ν.Γ. στην πρωτοβάθμια επιτροπή προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών.

Βέβαια τα έργα και οι πράξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι γνωστά από το παρελθόν, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η στάση του ξεπέρασε κάθε όριο!

Είναι προκλητικό για «εκπρόσωπο εργαζομένων» να κρατά τέτοια στάση , να βάζει την υπογραφή του σε άρση συνδικαλιστικής ιδιότητας για συνδικαλιστή που ανήκει στο ίδιο Εργατικό Κέντρο και μάλιστα με αβάσιμα στοιχεία.

Τη στιγμή που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της, βάζει την υπογραφή του σε μια απόφαση πρωτάκουστη για τα χρονικά της περιοχής μας.

Έτσι, αποτελούν σκέτη υποκρισία προς τους εργαζόμενους των Τρικάλων και οι εκκλήσεις του για «ενότητα και ομοψυχία» στο Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Τρικάλων.

 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων