Ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Έφης Μπέκου

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευθύνη που είμαι Υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στα ΤΡΙΚΑΛΑ, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι ο τόπος των Τρικάλων είναι ένας ευλογημένος τόπος με μεγάλες δυνατότητες. Είναι ένας καθαρός τόπος με καθαρούς ανθρώπους και με πολλούς ενδογενείς πόρους που προσφέρει όχι μόνο η γη, αλλά και ο τουρισμός μας, ο πολιτισμός μας, η επιχειρηματική δεινότητα. Στην δύσκολη φάση που πέρασε η χώρα μας, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναδείξουμε τα μηνύματα αλληλεγγύης και πολιτικές στήριξης σε όλους όσους το έχουν ανάγκη και περισσότερο στην νέα γενιά μας.
Όπως έχουμε το σύμβολο της πόλης μας, το πανέμορφο φρούριο έτσι και εμείς πρέπει να περιφρουρήσουμε την εθνική σταθερότητα για να λειτουργήσουν σωστά οι θεσμοί της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου.
Στις 25 Ιανουαρίου η απάντηση μας είναι μία και μοναδική. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εγγυητή της εθνικής σταθερότητας με προοδευτικό πρόσημο. Μέσα από ένα σχέδιο ανάπτυξης με αγώνα διαρκή θα μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας και να κρατήσουμε τον τόπο μας δυνατό.
Η στήριξη σας με τιμά ιδιαίτερα. Εσείς είστε η παράταξη, εσείς είστε το ΠΑΣΟΚ, εσείς δίνετε τον αγώνα. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Μαζί για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή!

Λίγα λόγια για μένα

Είχα την εξαιρετική τιμή και ευθύνη να υπηρετήσω τον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας ως Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του ΥΠ.Ε.ΚΑ.Π. την χρονική περίοδο από τον Ιούλιο του 2012 και μέχρι πρόσφατα, οπότε και παραιτήθηκα για να συμβάλλω στην πολιτική μάχη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Κατάγομαι από τα Τρίκαλα (ο πατέρας μου από το Ριζαριό και η μητέρα μου από το Ζάρκο). Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Είμαι υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MASTER) στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και πτυχιούχος του ΕΚΠΑ, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Τμήματος «Μαθηματικό».
Μέσα από την διαρκή μου προσφορά στην αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά κινήματα και τα πολιτικά δρώμενα, μεταξύ άλλων διετέλεσα:
• Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών
• Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)
• Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών
• Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας Αττικής – Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών-Πειραιώς
• Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών ΟΤΕ
Το 1982 ήμουν η πρώτη Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ) στις Τηλεπικοινωνίες, ενώ 17 χρόνια αργότερα έγινα η Γενική Γραμματέας της Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης.
Έχω εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος του Οικονομικού Κλάδου του ΟΤΕ την περίοδο 1975-2000, ενώ έχω συνεργαστεί με εθνικούς φορείς (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Κυπριακή Ακαδημία) για την εκπαίδευση ενηλίκων, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ένταξη της διάστασης φύλου στην οικονομία.
Την περίοδο 2000-2008 ήμουν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, από το 1994 είμαι μέλος της Γραμματείας Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ, ενώ την περίοδο 2006-2007 & 2008-2009 υπήρξα μέλος Επιτροπής Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη για πολιτικές οικογένειας, ισότητας των φύλων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών.

ΜΠΕΚΟΥ-ΜΠΑΛΤΑ ΕΦΗ ( ΕΥΤΥΧΙΑ)
Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ -ΤΡΙΚΑΛΩΝ