Αισιοδοξία για προσκυνηματικό τουρισμό από Ρωσία

Σημαντικό βήμα για τον προσκυνηματικό τουρισμό από Ρωσία προς τα Μετέωρα δημιούργησε η έλευση των Ρώσων Ιεραρχών στην περιοχή μας. Αυτό καταδείχθηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε προς τα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο “ΑΜΑΛΙΑ” παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των Δημάρχων Καλαμπάκας και Τρικάλων, εκπροσώπων φορέων και των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η INVEST και το Meteora Thrones on Time.
Την συνέντευξη άνοιξε ο εξωτερικός σύμβουλος της εταιρίας κ. Μπουτίνας που ευχαρίστησε όλους για την συνδρομή και αναφέρθηκε στον προσκυνηματικό τουρισμό και τι στοχεύσει.
Ο κ. Αγοραστός από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία της Ρωσικής αποστολής και τις δυνατότητες ανάπτυξης δεσμών φιλίας και προσκυνηματικού τουρισμού όπως και ο Δήμαρχος Τρικκαίιων κ. Παπαστεργίου και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος τονίζοντας ότι τα Μετέωρα είναι η σημαία αυτού για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα γενικότερα.
Οι Ρώσοι Μητροπολίτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την μοναδικότητα των Μετεώρων και την ομορφιά της περιοχής και ευχαρίστησαν όλους για την θερμή φιλοξενία και τόνισαν ότι επιστρέφοντας θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι συμπολίτες τους να έρθουν εδώ και να γνωρίσουν τον τόπο και την Μοναστική Πολιτεία.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί και επιδόσεις αναμνηστικών από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκο και του χορηγούς της όλης προσπάθειας ενώ ο κ. Τσίνας προσέφερε σε όλα τα μέλη της αποστολής από μια κασετίνα με εκλεκτά κρασιά “Μετέωρο” άλλες ποικιλίες παραγωγής τους ενώ η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή των Ρώσων προσκεκλημένων.

Πηγή: meteoravoice.gr