TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί και σάλτσα ντομάτας

Μαρ 22, 2015
in Μαγειρική
Αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί και σάλτσα ντομάτας
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ

  • 1300 γρ. αγριογούρουνο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σέλερι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλου
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί (διαλέγουμε ένα δυνατό κρασί)
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το αγριογούρουνο έχει μια πολύ ισχυρή και ξεχωριστή γεύση.
Για να το απολαύσουμε στο καλύτερό της, θα πρέπει να μαριναρισμένο για τουλάχιστον 12 ώρες πριν από το μαγείρεμα.
Πόσο μάλλον αν το αφήσουμε για μια ολόκληρη μέρα πριν από το μαγείρεμα.
Αυτό το νόστιμο στιφάδο παραδοσιακά σερβίρεται με ζεστή πολέντα.

Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε το αγριογούρουνο σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε με το κρασί μέχρι να το καλύψει και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες.
Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα, αφαιρούμε από μέσα το γαρύφαλλο και τα φύλλα δάφνης, χοντροκόβουμε τα λαχανικά και κρατάμε το υγρό στην άκρη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το αγριογούρουνο να σοταριστεί και αυτό και το γυρίζουμε ώστε να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα υγρά από τη μαρινάδα.
Μισό σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα θα πρέπει το αγριογούρουνο μας να έχει μαλακώσει και η σάλτσα να είναι αρκετά παχύρευστη.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και συνοδεύουμε με μακαρόνια.

Την συνταγή μας την έστειλε η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και πατάτες

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και πατάτες

Η αγγελία του Τσιγκούνη..

Χαλάει ο καιρός – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει!

Χαλάει ο καιρός – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd