«Αγορά σε κίνηση»: εκδηλώσεις με πολλαπλά οφέλη στις 4 Απριλίου

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου

Για τους σκοπούς και τους στόχους των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Απριλίου στο κέντρο της πόλης μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις.

Συνδιοργανωτές  ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων (ΕΣΤ), ο δήμος Τρικκαίων, το Χορευτικό του Δήμου, το Εργαστήριο Οργάνωσης – Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και  ο Αθλητικός Σύλλογος Πάλης ΑΠΣ «Τρίκαλα».

Συνεργασία με πολλαπλά οφέλη

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μπλουγούρας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Απριλίου στις οδούς: Ιουλιέτας Αδάμ – Καρανάσιου, στην Βύρωνος και Καραϊσκάκη – Πλούτωνος, από 11:30πμ έως 13:30μμ, κι έχουν τίτλο «Αγορά σε κίνηση».

Η προσέλκυση κόσμου στην αγορά και η δημιουργία γιορτινού κλίματος είναι ο στόχος που τίθεται, ενώ ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του όλου εγχειρήματος όπως επισήμανε ο κ. Μπλουγούρας είναι και η προσπάθεια δικτύωσης και συνεργασίας των φορέων. Μάλιστα όπως τόνισε η υπεύθυνη του Συλλόγου για εκδηλώσεις Σοφία Βλόντζου έπεται συνέχεια.

Τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων σε τέτοιες πρακτικές υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Ιωάννης Κωτούλας , ενώ η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Βασιλική –  Ελένη Μητσιάδη επισήμανε ότι ο Δήμος πάντα ανταποκρίνεται θετικά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ανάπτυξης των φορέων.

Από την πλευρά του ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ και διευθυντής του Εργαστηρίου Αθανάσιος Κουστέλιος, χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία την οποία στηρίζει το Πανεπιστήμιο (όπως κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλία), ενώ αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην  πόλη.

Ο υπεύθυνος του Χορευτικού του Δήμου, Σταύρος Σιούλιος, αναφέρθηκε στο χορευτικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει έθιμα και χορούς της άνοιξης και του Πάσχα από όλα τα τμήματα καθώς επίσης και παρουσιάσεις κατασκευών για τις λαζαρίνες και  μαγιάτικων στεφανιών.

Η βιωματική συμμετοχή και η γνωριμία με το άθλημα είναι από τις επιδιώξεις του ΑΠΣΕ «Τρίκαλα», όπως τόνισε ο εκπρόσωπό του Νίκος Τσιακάρας που επισήμανε πως σκοπός του φορέα είναι η συμμετοχή σε δραστηριότητες που αφορούν τον πόλη και μέσα απ’ αυτή να ενημερωθούν οι συμπολίτες για το άθλημα.