Αέρινο σουφλέ με τυριά και γαλοπούλα

Αγαπημένο φαγητό που αρέσει σε όλους.  Εύκολο, σχετικά γρήγορο και πάντα λαχταριστό. Πρώτο πιάτο για ένα τραπέζι ή κυρίως πιάτο αλλά και για το βράδυ μια φανταστική λιχουδιά.. Για να φτιάξετε το αέρινο σουφλέ θα χρειαστείτε…

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. ταλιατέλες,

80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (flora soft),

80 γρ. αλεύρι

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi

1 λίτρο γάλα,

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

3 κρόκους αυγών χτυπημένους

3 ασπράδια χτυπημένα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. γραβιέρα Τρίπολης ή άλλο ανάλογο τυρί

1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια light

200 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα

5-6 φέτες μπέικον

150 γρ. κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένη

1/2 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη ή Πεκορίνο

Εκτέλεση: 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να σοταριστεί 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα αργά αργά ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά μεχρι να πήξει ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε το τηγάνι με τη κρέμα από τη φωτιά, Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το πιπέρι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το τυρί Φιλαδέλφεια, τους τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα τη μοτσαρέλα. τη γαλοπούλα το μπέικον ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες 2-3 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα στη συσκευασία και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι Προσθέτουμε στο μείγμα της μπεσαμέλ τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη μαρέγκα στις ταλιατέλες με τη μπεσαμέλ.

Προσοχή: Ανακατεύουμε πρώτα 1-2 κουταλιές μαρέγκα και αφού ενωθεί, τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ :Η μπεσαμελ σας δεν πρέπει να είναι σφιχτή.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε το σουφλέ (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος). για 15- 20 λεπτά. Η σωστή μαρέγκα είναι ναι το κλειδί της επιτυχίας του σουφλέ. Ο σωστός τρόπος προσθήκης της μαρέγκας στη βασική κρέμα του σουφλέ ( τμηματικά και απαλά) θα δώσει την κατάλληλη υφή. Από τη στιγμή που θα βάλουμε το σουφλέ στο φούρνο δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου παρά μόνο στο τέλος για να τσεκάρουμε το ψήσιμο. Το σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μarianna karas (τις συνταγές της φίλης μας μπορείτε να βρείτε και στο mariannas γεύσεις).