Έως σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου  και η επιλογή των φοιτητών θα γίνε με ανοιχτή κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 το ΕΑΠ προσφέρει 6 προπτυχιακά, 4.790 θέσεις και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, 5.210 θέσεις.  Σημειώνεται πως για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 στο ΕΑΠ θα εισαχθούν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες εκτός των θέσεων που προκηρύχτηκαν σε κάθε Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, σε ποσοστό 5%,  240 θέσεις.

Επίσης, θα εισαχθούν Μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Τ.Ε.Ι. με προσωποπαγή θέση και Εργαστηριακοί Συνεργάτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και έχουν προσφέρει συνολικά διδακτικό έργο σε ΤΕΙ επί τέσσερα τουλάχιστον διδακτικά έτη, εκτός των θέσεων που προκηρύχθηκαν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, σε ποσοστό 10%. 521 αιτήσεις.

Αποστολή του ΕΑΠ είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας. Στους σκοπούς του ΕΑΠ εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.