Έτοιμο το κοινωνικό κίνημα του Γιάννου Γραμματίδη για τις επόμενες εκλογές-Συναντήσεις είχε με παραγωγικούς φορείς στα Τρίκαλα

Έτοιμο είναι το νέο κίνημα ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ για να κατέλθει στις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο  Γιάννος Γραμματίδης,  Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Προέδρος του κοινωνικού κινήματος ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ κατά την διάρκεια της παρουσίας του στα Τρίκαλα όπου είχε σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς φορείς του τόπου.

«Βρεθήκαμε στα Τρίκαλα ξεκινώντας μία πάρα πολύ μεγάλη περιοδεία μίας εβδομάδας σε όλη τη Θεσσαλία. Ξεκινήσαμε από τα Τρίκαλα γιατί είναι μία ευαίσθητη αγροτική περιοχή και μας ενδιέφερε να έρθουμε κατά βάση, και μέχρι στιγμής πράγματι έχουμε έρθει, σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς, με το Επιμελητήριο, με τις αρχές του τόπου, τη Δημοτική Αρχή, την Αστυνομική Αρχή, την Πυροσβεστική Αρχή, τον Εμπορικό Σύλλογο» ανέφερε ο κ. Γραμματίδης.

Όπως τόνισε, σκοπός της επίσκεψης και των επαφών είναι η καταγραφή των προβλημάτων τα οποία υπάρχουν στην περιοχή. «Λίγο πολύ ξέρουμε ότι είναι σχετικά τα ίδια προβλήματα σε όλη την Ελλάδα με κάποιες παραλλαγές, αλλά εδώ στα Τρίκαλα λόγω του ό,τι βρίσκεται η καρδιά της αγροτικής Ελλάδας, όπως και στη Θεσσαλία ολόκληρη, για το λόγο αυτό κι έχουμε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία, εν όψει και των θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα αγρότες και κτηνοτρόφους» τόνισε και συμπλήρωσε «Άπτονται δηλαδή, μίας σειράς μέτρων τα οποία υπονομεύουν την ανάπτυξη στον τόπο , και για αυτό και βρισκόμαστε σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς. Θέλουμε τη γνώμη των τοπικών παραγωγικών φορέων για το πώς μπορούμε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και να βρούμε τρόπους να προτείνουμε στην πολιτική ηγεσία πως θα βγούμε από την κρίση και πως θα περάσουμε στην ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε το πέρασμα στην ανάπτυξη «είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα. Δεν είναι πράγματα τα οποία είναι εύκολα να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη» και προέβλεψε ότι η οικονομία  θα συνεχίσει να σέρνεται για αρκετά χρόνια ακόμα. «Δεν πρόκειται δηλαδή να δούμε αυτό το οποίο λέμε ανάπτυξη, αλλά είναι υποχρέωση και βλέπω ότι το κάνουν οι ντόπιοι παραγωγικοί φορείς, ότι δηλαδή ετοιμάζονται για την επομένη μέρα. Βλέπω πρωτοβουλίες παραδείγματος χάριν του Επιμελητηρίου Τρικάλων οι οποίες είναι στη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα είναι πολύ πιο προοδευτικές, ίσως κι από οποιοδήποτε άλλο Επιμελητήριο της Ελλάδας, σε σχέση με την αντιμετώπιση του πρωτογενούς τομέα.  Είναι πάρα πολύ σημαντική η πρωτοβουλία αυτή» επισήμανε.

Όπως υπογράμμισε ένας από τους σημαντικούς στόχους της περιοδείας είναι  η επαφή με τους ίδιους τους πολίτες. «Από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι πρέπει να ακούσουμε και τους πολίτες των περιοχών αυτών, για να δούμε πώς αντιμετωπίζουν την κρίση κι αν είναι έτοιμοι να κάνουν λελογισμένες θυσίες. Να τους ενημερώσουμε επίσης για το ποιος είναι ο δρόμος εξόδου από την κρίση, να τους ενημερώσουμε για το τι πιστεύουμε για εκείνους οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν τον τόπο από την κρίση, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα, ούτε την υποδομή. Θα έλεγα μάλιστα και τα κουράγια για να μπορούν να το κάνουν».

Κατά τον ίδιο η έξοδος της χώρας από την κρίση θέλει μία εντελώς καινοτόμα, καινούργια προσέγγιση, η οποία να περάσει μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό 4ο αναπτυξιακό μνημόνιο αφού προτάξουμε πρώτα την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. «Αυτό είναι πρώτος κι απαράβατος κανόνας πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση. Πριν από οποιοδήποτε μέτρο, διότι αν αυτά τα χρήματα τα οποία δίνουμε για την εξυπηρέτηση του χρέους στα επόμενα 8 χρόνια 51 δις, εάν αυτά δεν τα ρίξουμε στην ανάπτυξη, στα πλαίσια μίας περιόδου χάριτος που πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές η υπόθεση είναι χαμένη και για τα παιδιά μας και σαφώς, βεβαίως, και για εμάς» ανέφερε.

Ο κ. Γραμματίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των τοπικών φορέων και τόνισε «Η ανταπόκριση από την πλευρά τους είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Εμείς ήρθαμε θεσμικά, δεν έχουμε πολιτικές ή ιδεολογικές αντιπαλότητες με κανέναν. Εμείς θέλουμε μόνο να προσφέρουμε στην εθνική ιδέα και παράλληλα να δημιουργήσουμε κι εκείνες τις εφεδρείες οι οποίες εφεδρείες θα βοηθήσουν αύριο τον τόπο όσο μπορούν , κι αν τους δοθεί και η ευκαιρία, για να μπορέσουν να βοηθήσουν να βγούμε από τα αδιέξοδα και να αναβαθμίσουμε την πολιτική ζωή του τόπου. Να την κάνουμε περισσότερο ποιοτική από αυτόν τον κανιβαλισμό τον καθημερινό που βλέπουμε σήμερα, που προσβάλλει το πολίτευμα, που προσβάλει τον κοινοβουλευτισμό».

Κοινωνικό κίνημα

Στην ερώτηση για τον πολιτικό σχηματισμό που ξεκίνησε να κάνει πριν λίγους μήνες ανέφερε: «Αυτό μπορείτε να το πείτε πολιτικό κόμμα η «Νεα πορεία, Νέα Ελλάδα», εμείς αποφεύγουμε να το λέμε πολιτικό κόμμα γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει μία αποστροφή στα πολιτικά κόμματα πλέον. Είναι ένα κοινωνικό κίνημα για εμάς το οποίο στις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν θα λάβει χώρα και θα ζητήσει τη στήριξη του κόσμου, είτε μέσα στα πλαίσια του παρόντος εκλογικού νόμου, είτε μέσα στα πλαίσια αναλογικότερου εκλογικού νόμου που πιστεύουμε ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει στις προθέσεις της να κάνει για να διευκολύνει περισσότερο τον εαυτό της φαντάζομαι, αλλά και για να μπορεί να διευρύνει και τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης».