TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Παράξενες ειδήσεις

Έρχονται τα παγωτά που δεν θα λιώνουν

Σεπ 3, 2015
in Παράξενες ειδήσεις
Έρχονται τα παγωτά που δεν θα λιώνουν
Share on FacebookShare on Twitter

Ερευνητές των Πανεπιστημίων Dundee και Εδιμβούργου στη Σκοτία εντόπισαν μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο σε ορισμένες τροφές από τα λεγόμενα «φιλικά βακτήρια» η οποία όπως διαπιστώθηκε αν εισαχθεί σε ένα παγωτό το κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη. Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο παραγωγής αυτής της πρωτεΐνης η οποία υποχρεώνει τα συστατικά του παγωτού να… προσδένονται μεταξύ τους και έτσι να καθυστερεί το λιώσιμο του.

perierga.gr - Έρχονται τα παγωτά που δεν θα λιώνουν!

Η πρωτεΐνη ονομάζεται BslA και «δένει» μεταξύ τους τα λιπαρά, το νερό και τις φυσαλίδες αέρα που υπάρχουν στο παγωτό δημιουργώντας ένα μείγμα που αντιστέκεται πολύ αποτελεσματικά σε θερμό περιβάλλον διατηρώντας το έτσι για αρκετή ώρα στερεό αλλά και κρύο. Ταυτόχρονα η πρωτεΐνη εμποδίζει τον σχηματισμό μικρών κρυστάλλων πάγου στην επιφάνεια του παγωτού που αλλοιώνουν την υφή και την γεύση του.

Επιπλέον με τη χρήση αυτής της πρωτεΐνης θα μπορούν να παρασκευαστούν παγωτά με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που φαίνεται ότι έχει αυτή η πρωτεΐνη στη βελτίωση του παγωτού τόσο στην διαδικασία παραγωγής όσο και στην διαδικασία της κατανάλωσης του» αναφέρει η βιομοριακή φυσικός Κάιτ ΜακΦι, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

πηγή: tovima.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αυτό το επάγγελμα θα εξαφανιστεί σε ένα χρόνο από το A.I
Παράξενες ειδήσεις

Αυτό το επάγγελμα θα εξαφανιστεί σε ένα χρόνο από το A.I

Απρ 23, 2025
Οι πρώτοι εξωγήινοι από τον Άλφα Κενταύρου πιθανότατα έχουν ήδη φτάσει στο Ηλιακό Σύστημα
Παράξενες ειδήσεις

Οι πρώτοι εξωγήινοι από τον Άλφα Κενταύρου πιθανότατα έχουν ήδη φτάσει στο Ηλιακό Σύστημα

Απρ 22, 2025
Ο ελληνικός δρόμος που μιλάνε όλοι – Γιατί έχει γίνει viral
Ελλάδα

Ο ελληνικός δρόμος που μιλάνε όλοι – Γιατί έχει γίνει viral

Απρ 21, 2025
Άλμπερτ Αϊνστάιν:  Σημαντικές στιγμές και «ατάκες» του»
Παράξενες ειδήσεις

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Σημαντικές στιγμές και «ατάκες» του»

Απρ 21, 2025
NASA: Κατέγραψε μαγευτικά ωκεάνια ρεύματα που μοιάζουν με… έργο του Βαν Γκογκ (εικόνες – βίντεο)
Παράξενες ειδήσεις

NASA: Κατέγραψε μαγευτικά ωκεάνια ρεύματα που μοιάζουν με… έργο του Βαν Γκογκ (εικόνες – βίντεο)

Απρ 20, 2025
Έλον Μασκ: Μέχρι το 2031 ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη – Το 2026 ο πρώτος πύραυλος στον κόκκινο πλανήτη
Παράξενες ειδήσεις

Έλον Μασκ: Μέχρι το 2031 ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη – Το 2026 ο πρώτος πύραυλος στον κόκκινο πλανήτη

Απρ 19, 2025
Next Post
Νέα γενιά επεξεργαστών από την Intel

Νέα γενιά επεξεργαστών από την Intel

Φωτογράφισε τη σύντροφό του να γεννάει στο σπίτι τους -Καρέ καρέ ο τοκετός [Φωτο]

Φωτογράφισε τη σύντροφό του να γεννάει στο σπίτι τους -Καρέ καρέ ο τοκετός [Φωτο]

Σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. και στο Ν. Τρικάλων βλέπει ο Θανάσης Λιούτας

Σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. και στο Ν. Τρικάλων βλέπει ο Θανάσης Λιούτας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd