Έξυπνος οδηγός για οικογενειακές αποδράσεις με το αυτοκίνητο

Τίποτα από αυτά που συνήθιζες να κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά δεν είναι ίδιο, από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός. Έτσι, ενώ πριν το παιδί οι αποδράσεις με αυτοκίνητο ήταν πραγματικά μία περιπέτεια, μία αφορμή για εξερεύνηση ή ξεκούραση, πλέον τα πάντα πρέπει να είναι προγραμματισμένα στην εντέλεια γιατί με τα παιδιά δεν παίζουμε.

Τι χρειαζόμαστε λοιπόν:

Εννοείται καθισματάκι αυτοκινήτου, σαφέστατα αυτό είναι το πιο προφανές. Μέχρι τηνηλικία του ενός έτους τουλάχιστον τα καθισματάκια είναι στραμμένα προς τα πίσω, βλέπουν δηλαδή προς το πορτ μπαγκάζ, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ο τρόπος αυτός είναι ο πιο ασφαλής για τα παιδιά σε περίπτωση-ου μη τύχει-ατυχήματος. Μέχρι τα τέσσερα το παιδί το τοποθετούμε σε καθισματάκια που κοιτούν προς τα εμπρός, ενώ από τέσσερα και άνω τοποθετούμε boosters ώστε το παιδί να μπορούμε να ατο δέσουμε με τη ζώνη ασφαλείας.

Έπειτα, ανάλογα με την ηλικία ετοιμάζουμε μία τσάντα που θα περιέχει όλα όσα πιθανόν μπορεί να χρειαστεί το παιδί, από γάλα μέχρι φαγητό. Εγώ βάζω πάντα μαζί μου και τοθερμόμετρο, ποτέ δεν ξέρεις, ειδικά αν είναι μεγάλο το ταξίδι, τι μπορεί να προκύψει. Επίσης, πάνες, εννοείται τα θαυματουργά μωρομάντηλα, παιχνιδάκια και γενικώς όλα όσα θα μπορέσουν να απασχολήσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μην αμελήσετε τα σκίαστρα που τοποθετούνται με βεντούζες για τον ήλιο. Ο ήλιος είναι πολύ ενοχλητικός για τον παιδικό οργανισμό και πρέπει πάση θυσία να τα προστατεύουμε από αυτόν.

Τώρα, αν το παιδί σας ζαλίζεται στα ταξίδια ζητήστε τη συμβολή του παιδιάτρου σας. Ασφαλής επίσης λύση και αποτελεσματική είναι να σταματάτε συχνά και να κατεβάζετε το παιδί από το αυτοκίνητο ώστε να περπατά, να παίρνει αέρα και να ξε-ζαλίζεται. Η κόρη μου επειδή ζαλίζεται πάρα πολύ, διαπίστωσα πως με τις συχνές στάσεις το ταξίδι της είναι πιο ευχάριστο. Επίσης, συχνά αποφασίζουμε να φύγουμε βράδυ, ώστε να κοιμάται και να μην κουραστεί ή ζαλιστεί από το ταξίδι.

Τέλος, έξυπνα παιχνίδια, μουσική και καλή διάθεση θα μετατρέψουν το ταξίδι του παιδιού σας σε απόλαυση.

πηγή : paidi.gr