Έκοψαν τα… ψώνια οι Τρικαλινοί

Κατώτερος των προσδοκιών είναι ο τζίρος των καταστημάτων των Τρικάλων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αλλά κι ολόκληρης της περασμένης χρονιάς αφού κλείνουν με απώλειες. Τούτο σημειώνει έρευνα που διεξήχθη από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων σχετικά με την κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από τα αποτελέσματα της οποίας φαίνεται ότι ο τζίρος είναι χαμηλότερος των προσδοκιών. Τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής έρευνας έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις της πόλης κλείνουν με απώλειες στον τζίρο τους, τόσο για τον Δεκέμβριο όσο και για τη χρονιά συνολικά.

Προσωπικές αγορές με το… σταγονόμετρο

Ο μέσος όρος της τιμής των αγορών του καταναλωτικού κοινού για προσωπικές αγορές αλλά και για δώρα είναι χαμηλός και η επιλογή των προϊόντων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως η αγορά των ακριβών ειδών (άνω των 300 ευρώ) έχει “παγώσει”, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας.

Κυριακές

Τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και τις τρεις Κυριακές του μήνα με την περισσότερη κίνηση να καταγράφεται τις δυο τελευταίες Κυριακές, στις 21 και 28 Δεκεμβρίου.

Οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι έμποροι θεωρούν πως βασικότεροι λόγοι που δεν κινήθηκε η αγορά ήταν κυρίως οικονομικοί αλλά και πολιτικοί, καθώς η «εκλογολογία» πάντα προκαλεί αναστάτωση.

Ο Μύλος

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η άποψη της αγοράς για τα οφέλη του Μύλου των Ξωτικών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων κρίνει πως ήταν περισσότερο έμμεσα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης διότι αν και η επισκεψιμότητα στο Μύλο ήταν αυξημένη, λίγοι ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν τα εμπορικά καταστήματα για αγορές

Ευχές

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Εμπορικού Συλλόγου ευχαριστούν τους καταναλωτές για τη διαχρονική στήριξή τους στην τοπική αγορά και εύχονται σε όλους, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!