Έγινε με επιτυχία η μεταμόσχευση καρδιάς στον μικρό Αλέξανδρο

Όλα πήγαν καλά για το 4χρονο αγγελούδι από το Καναλάκι Πρέβεζας, τον Αλέξανδρο, που αυτός και η οικογένειά του πέρασαν μια μεγάλη περιπέτεια όταν διαπιστώθηκε, με αφορμή ένα κρυολόγημα,  ότι έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια.
Από το Καναλάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίο.
Με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο Ιταλοί γιατροί ήρθαν από το καρδιοχειρουργικό κέντρο της Πάντοβα και του τοποθέτησαν στο νοσοκομείο της Πάτρας τεχνητή καρδιά, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του.
Με περιπετειώδη τρόπο και με C 130 του στρατού, μεταφέρθηκε στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάντοβα στην Ιταλία, όπου την Παρασκευή(3-4-15) σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaPosto,  έγινε με επιτυχία μεταμόσχευση καρδιάς στον μικρό Αλέξανδρο.
Για να έρθει όμως το ευχάριστο αυτό αποτέλεσμα προηγήθηκε μια μεγάλη κινητοποίηση γιατρών του νοσοκομείου της Πάτρας και του νοσοκομείου της Πάντοβα, του νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων κρατικών φορέων.
Όλα πήγαν καλά και ευχόμαστε στους γονείς του Θωμά και Λίνα να χαίρονται το υγιέστατο πλέον αγγελούδι τους και να είναι πάντα ευτυχισμένοι.

πηγή : epirus24.gr