Άγρια γκάζια στον Πλάτανο όπου διοργανώθηκε το σαββατοκύριακο το 11ο Rally sprint

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα το 11ο Rally sprint, με την διοργάνωση της Λ.Α.Τ (Λέσχη Αυτοκινήτου Τρικάλων) και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικαίων. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ΜΕRCEDES των Aφων Βούρδα, η πανηγυρική εκκίνηση έγινε το Σάββατο 7/3 παρουσία εκατοντάδων Τρικάλων στο κέντρο της πόλης ενώ την Κυριακή έγινε κι ο αγώνας με επιτυχία στην περιοχή του Πλατάνου.
Στον αγώνα που μετράει για το Πανελλήνιο κύπελλο ασφάλτου συμμετείχαν αρκετά πληρώματα . Όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου με πολλά πρωτοεμφανιζόμενα αυτοκίνητα βρέθηκαν στην περιοχή των Τρικάλων. Η ανηφορική ειδική διαδρομή έγινε στο κομμάτι Πλάτανος – Ελληνόκαστρο (11.750 μέτρα Χ 3) και εν συνεχεία μέσα από Λιόπρασο, Λαγκαδιά, Παλιόπυργο (service Park και ανεφοδιασμός αγωνιστικών αυτοκινήτων) τα αυτοκίνητα επέστρεφαν στην αφετηρία. Μια ειδική διαδρομή αρκετά τεχνική με τους συμμετέχοντες, να «ανεβάζουν» πολλά χιλιόμετρα σε αρκετά σημεία .Υπήρχαν τεχνικά κομμάτια που είχαν γρήγορες ευθείες και πολύ τεχνικές στροφές .
Την Κυριακή 8 Μαρτίου ο αγώνας ξεκίνησε από τον Πλάτανο ενώ οι απονομές το απόγευμα στην Πλατεία του Πλατάνου. Πολλοί οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρακολούθησαν τον αγώνα.
Μετά από πολύ καλή εμφάνιση νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Νίκος Καρπάνος – Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo), στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης – Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης (Seat Ibiza KIT CAR), ενώ τη τριάδα έκλεισαν οι Αντώνης Σταφυλοπάτης – Θανάσης Τσιούκας (Opel Astra OPC). Στην 4η θέση της γενικής και πρώτοι στην F2 ολοκλήρωσαν οι Δημήτρης Kουμποτής –Σάββας Μαυροματίδης (Peugeot 106 S16). Τον αγώνα ολοκλήρωσαν 17 πληρώματα, ενώ πήραν εκκίνηση 21.
Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησε στο 11ο Rally Sprint ο αντιδήμαρχος τομέα Α΄ κ. Ηλίας Παπανικολάου. Ο κ. Παπανικολάου (στη φωτό με τον πρόεδρο της Λέσχης Αυτοκινήτου Τρικάλων κ. Καραμούζη), εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη διοργάνωση. Απένειμε, δε, τα εύσημα, και στον πρόεδρο του Πλατάνου κ. Παναγιώτη Νημά, ενώ παρέστη και ο ιερέας του χωριού, το οποίο και φέτος συγκέντρωσε τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης του συγκεκριμένου τομέα του αθλητισμού, καθώς αποτελεί σημαντικό στοιχείο προβολής για την περιοχή μας, ειδικά από τη στιγμή που αναδεικνύεται η περιφέρεια του Δήμου.