TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χαλβάς με γλυκό κουταλιού και γκανάζ σοκολάτας

Ιαν 8, 2017
in Μαγειρική
Χαλβάς με γλυκό κουταλιού και γκανάζ σοκολάτας
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

3 κ.σ. βούτυρο lourpak

1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

4 ποτήρια νερό περίπου 1 λίτρο

3 ποτήρια ζάχαρη

720 γρ. περίπου

2 κ.σ. μέλι

2 ξυλάκια κανέλα

150 γρ. χωρίς το σιρόπι γλυκό κουταλιού κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη την κανέλα και το νερό. Αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράση και να λιώσει η ζάχαρη και την βγάζουμε από την φωτιά και μόλις πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε και το μέλι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το σπορέλαιο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει λιγάκι το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε με μια κουτάλα το σιρόπι με προσοχή να μην πεταχτεί και καούμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα κυβάκια από το γλυκό κουταλιού. Εγώ έβαλα περγαμόντο μπορείτε να βάλετε συκαλάκι, πορτοκάλι, μήλο ή ότι άλλο φρούτο έχετε σε γλυκό κουταλιού. Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε για μισή ωρίτσα. Μετά την μισή ωρίτσα βάζετε σε φόρμα και αφήνετε να κρυώσει ο χαλβάς μας. Όταν έχει κρυώσει ο χαλβάς μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γαλακτος περιχύνετε τον χαλβά και απολαύστε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού φράουλα της γιαγιάς Κικής
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού φράουλα της γιαγιάς Κικής

Μαΐ 11, 2025
Γλυκό κουταλιού συκαλάκι
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού συκαλάκι

Μαΐ 10, 2025
Η Χορτοτυρόπιτα
Μαγειρική

Η Χορτοτυρόπιτα

Μαΐ 9, 2025
Κέικ double
Μαγειρική

Κέικ double

Μαΐ 8, 2025
Κωκ Ταψιού
Μαγειρική

Κωκ Ταψιού

Μαΐ 7, 2025
Τρουφάκια με καρότα και καρύδα
Μαγειρική

Τρουφάκια με καρότα και καρύδα

Μαΐ 6, 2025
Next Post
Αυτό το γυάλινο γιγαντιαίο δεντρόσπιτο είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα [Εικόνες]

Αυτό το γυάλινο γιγαντιαίο δεντρόσπιτο είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα [Εικόνες]

Δρακολίμνη: Εντυπωσιακές εικόνες από την παγωμένη λίμνη

Δρακολίμνη: Εντυπωσιακές εικόνες από την παγωμένη λίμνη

Μητρικό γάλα ή αλλιώς λευκό αίμα

Μητρικό γάλα ή αλλιώς λευκό αίμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd