TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα σοκολατίνα της Ελένης

Νοέ 26, 2015
in Μαγειρική
Τούρτα σοκολατίνα της Ελένης
Share on FacebookShare on Twitter

Υπέροχη τούρτα σοκολατίνα!!!
Μία συνταγή της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ  σε εκτέλεση της Σόφη Τσιώπου
Η δόση στις φωτό είναι διπλή και η τούρτα βγήκε…4όροφη!!!
Δε συνιστώ να γίνει αυτό.Μέχρι 3 δίσκους παντεσπάνι είναι αρκετό,γιατί μετά υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η τούρτα!!!
Η κανονική δοσολογία της Ελένης είναι για μια τούρτα σε τσέρκι 26-28 εκ.κομμένο το παντεσπάνι σε 2-3 δίσκους!
Σας δίνω τη συνταγή της όπως την έγραψε εκείνη και στις παρενθέσεις είναι οι δικές μου …πινελιές!

 

Παντεσπάνι:
4 αυγά (εγώ έβαλα 5)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα απ
2 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες (εγώ πρόσθεσα και λίγη κανέλα!)

Σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Λίγο κονιάκ στο τέλος (εγώ έβαλα και χυμό λεμονιού και 1 βανίλια)

Κρέμα:
2 φακελάκια garni γιώτης κακάο
1 εβαπορέ
1 νερό από το άδειο εβαπορέ
1 ζαχαρούχο γάλα

Ντεκόρ:
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με βανίλια oreo
1 φάκελο σταγόνες κουβερτούρας ή μια κουβερτούρα λιωμένη

Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά,τη ζαχάρη και τη βανίλια για 15′ να γίνει κρέμα και με σπάτουλα προσθέτουμε το αλεύρι και κακάο κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα του κεικ με λαδόκολλα στον πάτο. Ψήνουμε για 30′ στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα (εμένα μου ψήθηκε στα 20 λεπτά!!!)

Σιρόπι
Βράζουμε το νερό και τη ζαχάρη για 8′ και αφού το αποσύρουμε από το μάτι ρίχνουμε 2 κ.σ κονιακ και αφήνουμε να κρυώσει.(εγώ το βράζω μόνο 1 λεπτό για μην είναι ”βαρύ”!!!)

Κρέμα
Χτυπάμε τους δύο φακέλους γιώτης με το εβαπορέ και αφου το αδειάσουμε το γεμίζουμε με νερό, το αδειάζουμε και αυτό στο μιξερ και χτυπαμε 5′. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο, χτυπάμε αλλα 2′ .Τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′-1 ώρα να παγώσει.(Εγώ τα έριξα όλα μαζί στο μίξερ και τα χτύπησα!!!)

Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε στα δυο το παντεσπάνι και  το γυρνάμε από την εσωτερική του πλευρά το καθένα για να το σιροπιάσουμε με ένα πινέλο.
Σε μια τουρτιέρα βάζουμε ένα παντεσπάνι σοροπιασμένο, τη μισή και λιγότερη παγωμένη κρέμα, παντεσπάνι σιροπιασμένο και κρέμα από πάνω και περιμετρικά.
Στολίζουμε γύρω γύρω με τα ορεο κομμένα στη μέση η ολόκληρα. Γαρνίρουμε από πάνω με λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές και στη μέση βάζουμε 2 ολόκληρα ορεο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Καλό θα είναι επειδή η υφή της μους είναι λίγο αραιή και ανάλαφρη,να στήσετε την τούρτα μέσα σε τσέρκι και όταν παγώσει στο ψυγείο να την ξεφορμάρετε, και να την καλύψετε και εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει. Εγώ έτριψα μπισκότα Oreo πασπάλισα όλη την τούρτα εξωτερικά και γαρνίρισα με γκαναζ μαύρης και λευκής σοκολάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Αυτή είναι η προίκα της 85χρονης που παντρεύτηκε τον 33χρονο στην Κεφαλονιά

Αυτή είναι η προίκα της 85χρονης που παντρεύτηκε τον 33χρονο στην Κεφαλονιά

Δέκα παράξενα πράγματα που δεν ξέρετε για τους αριστερόχειρες

Δέκα παράξενα πράγματα που δεν ξέρετε για τους αριστερόχειρες

Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd