TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

Σεπ 21, 2015
in Μαγειρική
Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ :

1,5-2 (ανάλογα με τη φόρμα)πακέτα σαβαγιάρ

1 φυτική σαντιγύ

1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο

250 λευκή κουβερτούρα

250 κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ :

1 ζαχαρούχο

1 φυτική σαντιγύ

μερικά μπισκότα βουτύρου

το σιρόπι της κομπόστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάμε με το παγωτό.  Χτυπάμε τη μία φυτική σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.Ανοίγουμε την κονσέρβα με την κομπόστα και κρατάμε χωριστά τα κομμάτια του ροδάκινου,χωρίς να πετάξουμε το σιρόπι.  Χτυπάμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε μέσα τη σαντιγύ μας και το σιρόπι της κομπόστας.  Προσθέτουμε μερικά κομματάκια κομπόστας και το βάζουμε στην κατάψυξη  .  Θα χρειαστεί περίπου 12 ώρες για να παγώσει. Χτυπάμε τη δεύτερη συσκευασία της σαντιγύς και την αφληνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιούμε μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο,ώστε να σταθεί σαν τούρτα το γλυκό μας. Βουτάμε τα μπισκότα στη σαντιγύ,ώστε στον πάτο της φόρμας να έχουμε υγρασία για να μαλακώσουν τα μπισκότα. Καλύπτουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κενά,ώστε να λεχουμε μια σταθερή βάση. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κι άλλη απο τη σαντιγύ μας(αλλά όχι όλη)και στη συνέχεια τα μισά κομμάτια της κομπόστας που έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια,βάζουμε το παγωτό που έχει πλέον παγώσει και συνεχίζουμε με μερικά ακόμα σαβαγιάρ, ώστε να έχουμε μια ακόμα στρώση στην τούρτα μας. Δίνουμε και πάλι υγρασία,σκεπάζοντάς τα με σαντιγύ. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη,ώστε η σαντιγύ που είναι το τελευταίο υλικό να παγώσει και να είναι λεία. Τώρα θα ετοιμάσουμε τη ganache λευκής σοκολάτας Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα,ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα με κρεμώδη υφή. Την αφήνουμε να κρυώσει  εντελώς. Όταν είναι έτοιμη,βγάζουμε τη φλορμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε επάνω τη ganache. Η τούρτα ξαναμπαίνει στην κατάψυξη,μέχρι την ώρα που θα τη σερβίρουμε,αφαιρώντας το τσέρκι και διακοσμώντας με τα υπόλοιπα κομμάτια της κομπόστας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβανη.

 
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σα να μην έγιναν εκλογές -Ίδιες έδρες, ίδιοι βουλευτές

Σα να μην έγιναν εκλογές -Ίδιες έδρες, ίδιοι βουλευτές

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Γενικό μπλακ άουτ στην Κέρκυρα

Γενικό μπλακ άουτ στην Κέρκυρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd