TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα με κιμά της Έφης

Ιαν 6, 2016
in Μαγειρική
Τούρτα με κιμά της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες
ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. χοιρινό κιμά
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1 λίτρο γάλα
αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή σε φέτες(ή άλλο σκληρό τυρί)
250 γρ. γκούντα
2-3 ντομάτες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες σε ροδέλες.  Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.  Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες επάνω σε λαδόκολλα ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.  Τις ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα στους 190-200C. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε μαζί με τον κιμά μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι . Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα και το μαϊντανό.  Το αφήνουμε να βράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε και φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού το γάλα.  Όταν αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μία μέτριας πυκνότητας κρέμα.  Ανακατεύουμε συνεχώς προσπαθώντας να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αυγό, ανακατεύοντας και πάλι. Τώρα μένει μόνο να συναρμολογήσουμε το φαγητό μας πριν το ψήσουμε. 
Δημιουργούμε τις εξής στρώσεις: Κάτω έχουμε τις πατάτες, επάνω τις ροδέλες ντομάτες, στη συνέχεια το γκούντα, τον κιμά, μια στρώση πατάτες ακόμα και ακολουθεί η μπεσαμέλ με το κεφαλοτύρι. 
Ψήνουμε στους 190-200C, στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 1828 φτάνει στο Ναύπλιο ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας

Σαν σήμερα το 1828 φτάνει στο Ναύπλιο ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας

Βόρειος Κορέα: Προχωρήσαμε σε επιτυχημένο τεστ ρίψης βόμβας υδρογόνου

Βόρειος Κορέα: Προχωρήσαμε σε επιτυχημένο τεστ ρίψης βόμβας υδρογόνου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd