TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα αμυγδάλου με πορτοκάλι της Έφης Μπαξεβάνη

Νοέ 23, 2015
in Μαγειρική
Τούρτα αμυγδάλου με πορτοκάλι της Έφης Μπαξεβάνη
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρτα με παντεσπάνι σιροπιασμένο με πορτοκάλι, κρέμα βανίλια με σαντιγύ και αμύγδαλο και ganache λευκής σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου.

 

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι :

4 αβγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 baking powder

1 βανίλια 4 κ.σ γάλα

1 φακελάκι με μείγμα ζάχαρη-βανίλια-πορτοκάλι(στο παντεσπάνι θα βάλουμε το μισό)

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

χυμό από μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή(20-25 λεπτά). Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι : 

1,5 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι

1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.  Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.  Στη συνέχεια, σιροπιάζουμε και τα δύο παντεσπάνια.

ΥΛΙΚΑ για την ενδιάμεση κρέμα:

1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

500 γρ. φυτική σαντιγί

το υπόλοιπο μισό απο το φακελάκι με το μείγμα ζάχαρη-βανίλια-πορτοκάλι

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

400 ml γάλα

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.  Σε λεκανίτσα χτυπάμε για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο.  Στη συνέχεια χτυπάμε τη σαντιγύ μας, μέχρι να είναι σφιχτή. Τώρα ενώνουμε,την κρέμα με τη σαντιγύ και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα 3 υλικών και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε ξανά.

ΥΛΙΚΑ για τη ganache λευκής σοκολάτας : 

500 γρ. λευκή κουβερτούρα

500 ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και με χαμηλωμένη τη θερμοκρασία στο μάτι, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.  Ανακατεύουμε καλά και όταν έχουμε μια πηχτή,ομοιογενή κρέμα,ρίχνουμε το αμύγδαλο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ:

Ξεκινάμε με το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι το οποίο τοποθετούμε στη βάση της φόρμας με το αποσπώμενο στεφάνι. Γεμίζουμε με την ενδιάμεση κρέμα,και επάνω τοποθετούμε το δεύτερο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Στη συνέχεια απλώνουμε την ganache και διακοσμούμε με έξτρα αμύγδαλο,ξύσμα και λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Θα μπορούσαμε ίσως να βάλουμε σαντιγύ και στα εξωτερικά τοιχώματα της τούρτας,κάτι το οποίο εγώ δεν κάνω σε καμία τούρτα μου,γιατί μου αρέσει να φαίνονται οι στρώσεις.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Αρνίσια συκωταριά
Μαγειρική

Αρνίσια συκωταριά

Απρ 20, 2025
Next Post
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Οι Έλληνες που γιατρεύουν τις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Οι Έλληνες που γιατρεύουν τις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη

Ελληνας ο νικητής στον Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους [εικόνες]

Ελληνας ο νικητής στον Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους [εικόνες]

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd