TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα σπανάκι με ανθότυρο

Φεβ 25, 2016
in Μαγειρική
Τάρτα σπανάκι με ανθότυρο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά κομμάτια

150 γρ. ανθότυρο τριμμένο στον τρίφτη ή με τα χέρια

100 γρ. γραβιέρα Δωδώνης τριμμένο στον τρίφτη

80 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας

100 ml γάλα φρέσκο

150 ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά χτυπημένα

μία κουταλιά της σούπας κίτρινο ρύζι (για να τραβήξει τα υγρά)

λίγο άνηθο

πιπέρι μάυρο

λίγο αλάτι (προσοχή γιατί έχουμε βάλει τυριά)

λίγο λάδι (για να αλείψουμε την ταρτιέρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βγάζουμε να ξεπαγώσει για καμία ωρίτσα η σφολιάτα. Βάζουμε να κάψει σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε να μαραθεί το σπανάκι, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Ρίχνεται ελάχιστο αλάτι, γιατί έχουμε και τα τυριά και το πιπέρι. Αφού κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και το ρύζι. Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά ρίχνουμε και την γραβιέρα και το ανθότυρο.

Παίρνουμε την αντικολητική ταρτιέρα μας, κατά προτίμηση στρογγυλή, την αλείφουμε με το λάδι και στρώνουμε την σφολιάτα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνει τα τοιχώματα και με ένα μαχαίρι κόβουμε αυτή την σφολιάτα που περισσεύει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την σφολιάτα όπως κάνουμε πάντα και τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω σε αυτή το μίγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα που έχουμε στο κατσαρολάκι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε αρχικά τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το σπανάκι.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

1. Αντί για 100 ml γάλα φρέσκο και 150 ml κρέμα γάλακτος , μπορούμε να βάλουμε ή μόνο 150 ml  φρέσκο γάλα ή μόνο 250 ml κρέμα γάλακτος.

2.Η θερμοκρασία του ψησίματος όσο και ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο μας. Χρειαζόμαστε να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της Κωνσταντίνας Μαργαρίτη σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας Αγγελικής Αναγνώστου, η οποία και μας την έστειλε.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Έκκληση για βοήθεια για να σωθεί ένα αγγελούδι

Βοήθεια προς τους πρόσφυγες-Χρειάζονται φάρμακα κι άλλα προϊόντα

Με τα πόδια από τα Τρίκαλα για την Ειδομένη 65 πρόσφυγες

Με τα πόδια από τα Τρίκαλα για την Ειδομένη 65 πρόσφυγες

Τα Τρίκαλα δείχνουν την ανθρωπιά τους-Φιλοξενία στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας για 450 πρόσφυγες

Τα Τρίκαλα δείχνουν την ανθρωπιά τους-Φιλοξενία στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας για 450 πρόσφυγες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd