TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαλιγκαρένια κούκις νηστίσιμα

Δεκ 3, 2015
in Μαγειρική
Σαλιγκαρένια κούκις νηστίσιμα
Share on FacebookShare on Twitter

Προσπάθησα να κάνω το σχέδιο που βρήκα στο διαδύκτιο, αλλά ομολογώ ότι δεν είναι εύκολο…Πάντως τελικά κάτι έκανα και αυτά τα κούκις δε σου περνά από το μυαλό ότι είναι νηστίσιμα γιατί λιώνουν στο στόμα και είναι πεντανόστιμα!!!
Το ημίχοντρο αλατάκι που έβαλα και που ”σκάει” στη γλώσσα αραιά και που είναι όνειρο.  Επίσης το άνθος αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι που πρόσθεσα απογειώνει τη συνταγή…
Αν καταφέρετε να κάνετε και το σχέδιο σωστά θα ενθουσιαστείτε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 35 ΚΟΥΚΙΣ
250 γρ .μαργαρίνη
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 φακ.άνθος αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι (για βραστή κρέμα 40 γρ.)
350-400 γρ. φαρίνα που φουσκώνει
2 κ.σ γεμάτες κακάο
3 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κ.γ αλάτι χοντροτριμμένο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ ή με σύρμα τη μαργαρίνη με την άχνη 2-3 λεπτά. Προσθέτω τις βανίλιες, το ξύσμα το αλάτι και το άνθος αραβοσίτου.Ανακατεύω λίγο ακόμα και προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο με το εξάρτημα ”φτερό” στο μίξερ ή με μια κουτάλα ξύλινη αν τα φτιάξω με το χέρι. Αν πλάθονται μπαλάκια στα 350 γρ. αλεύρι δεν ρίχνω το υπόλοιπο. Πρέπει να είναι μια ζύμη πολύ μαλακιά που να μπορεί να πλάθεται.
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μέρη και στο 1 μέρος προσθέτω και ανακατεύω το κακάο.
Πλάθω μπαλάκια και τις 2 ζύμες σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από 1 φουντουκι και ισάριθμα μεταξύ τους.
Βάζω στην παλάμη μου 2 μπαλάκια σοκολατένια και 2 λευκά σε σχήμα σταυρού (δείτε τις φωτο) και με 2 κυκλικές κινησεις πιέζοντας ελαφρά το ζυμαράκι μου δημιουργώ ”σαλιγκαράκια”
Τα ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στον αέρα στους 160 για 15 λεπτά περίπου ή σε αντιστάσεις στους 180 πάλι στον ίδιο χρόνο. Μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα γιατί καίγονται!
Είναι πεντανόστιμα!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Πορεία διαμαρτυρίας, πέντε μέρες πριν τη δίκη

Πορεία διαμαρτυρίας, πέντε μέρες πριν τη δίκη

Το πρώτο γράμμα στον Αϊ-Βασίλη που έλαβαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (εικόνα)

Το πρώτο γράμμα στον Αϊ-Βασίλη που έλαβαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (εικόνα)

Σαν σήμερα το 1912 πραγματοποιήθηκε η Ναυμαχία της Έλλης

Σαν σήμερα το 1912 πραγματοποιήθηκε η Ναυμαχία της Έλλης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd