TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πυραμίδα απόλαυσης

Μαρ 1, 2016
in Μαγειρική
Ένα ολοκληρωμένο μενού που ετοιμάσαμε με την βοήθεια της φίλης μας Μariannas Karas για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Share on FacebookShare on Twitter
Ένας κορμός…. μια έμπνευση της στιγμής… Η αγάπη μου για τους κορμούς είναι μεγάλη … Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές … Αυτός όμως ο κορμός είναι ξεχωριστός. Είναι ο κορμός που επέλεξα να του δώσω άλλη μορφή στο κόψιμο και στην παρουσίαση αν και τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι υλικά γνωστά σε όλους μας. 

Υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως σε πολλούς σοκολατένιους κορμούς. Σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας. Τελείωσα τον κορμό μου με τρούφα και σιρόπι σοκολάτας. Ας ξεκινήσουμε…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
5 αυγά ,
110 γρ. ζάχαρη,
90 γρ. αλεύρι,
30 γρ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
σιρόπι σοκολάτας,
γλάσο σοκολάτας,
μαρμελάδα φρούτα του δάσους
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ :
300 γρ. κρέμα γάλακτος ,
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο,
150 γρ. γάλα εβαπορέ,
1 λοβό βανίλιας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :
1 ¼ κούπα ζάχαρη,
1 κούπα σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά ,
1 κούπα νερό,
λίγο αλάτι,
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% ,
300 γρ. κουβερτούρα,
20 γρ. μέλι ,
τρούφα σοκολάτας,
λίγο ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία (γιατί φουσκώνει ) και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό χώρο.
ΕΚΤΕΛΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή . Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ρίχνουμε το λοβό βανίλιας για άρωμα. Όταν πάρει βράση το γάλα το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά το γάλα με την κουβερτούρα και προσθέτουμε την παχύρευστη σαντιγί. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ  ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τα 60 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ) γρ. σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.  Παίρνουμε λίγη από τη μαρέγκα περίπου το 1/3 και την ανακατεύουμε απαλά με τους χτυπημένους κρόκους μέσα στο μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο από ψηλά σαν βροχή μέσα στους χτυπημένους κρόκους. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Το μείγμα πρέπει να το απλώσουμε έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος Ψήνουμε στους 170ο για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. 
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ : 
Παίρνουμε μια κουτάλα της σούπας από το σιρόπι της σοκολάτας και το βάζομε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ. σ ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ραντίζουμε το μπισκότο με το σιρόπι σοκολάτας με το ρούμι. Απλώνουμε τη μους. Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές μαρμελάδας από φρούτα του δάσους. Τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και με ένα βρεγμένο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια 15 εκ. μήκος το κάθε κομμάτι.  Εάν το ρολό δεν έχει σταθεροποιηθεί πολύ καλά το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το μέλι. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το μέλι.  Ενώνουμε πολύ καλά την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε τα κομμάτια από το ρολό σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το γλάσο. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το γλάσο να σταθεροποιηθεί σηκώνουμε τα κομμάτια από το ρολό όρθια να περάσουμε με γλάσο και το κάτω μέρος ( το μέρος που ακουμπούσε στη λαδόκολλα). Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας όλο το ρολό. Το βάζουμε στη κατάψυξη για μια ώρα και κόβουμε το κάθε ρολό διαγώνια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Το βραχιολάκι του Μαρτίου – Η ιστορία και το έθιμο του «Μάρτη»

Το βραχιολάκι του Μαρτίου - Η ιστορία και το έθιμο του «Μάρτη»

Οι τροφές που βοηθούν το παιδί μας να ψηλώσει

Οι τροφές που βοηθούν το παιδί μας να ψηλώσει

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τρίτη 1-3-2016

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τρίτη 1-3-2016

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd