TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπλακ φόρεστ

Ιούν 26, 2016
in Μαγειρική
Μπλακ φόρεστ
Share on FacebookShare on Twitter

Η δικιά μου εκδοχή της τούρτας ”Μπλακ φόρεστ”…
Είναι εύκολη,είναι σχετικά γρήγορη,είναι και πεντανόστιμη…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Χτυπάω αυγά με ζάχαρη βανίλια και αλάτι 8-10 λεπτά και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν,ανακατεύοντας απαλά.Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ.αβουτύρωτη και στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 για περίπου 25-30 λεπτά.Μόλις κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζω ολα τα υλικα μαζί μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ:
2 κονσέρβες morfat κρύες από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα (χρειάστηκα τα 3/4 του κουτιού)
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΡΕΜΑ:

Χτυπάω τα μορφατ καλά για 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΙΝΟ
1 βαζάκι (500 γρ.) βύσινο γλυκο
3/4 κούπας νερό
χυμό 1 λεμονιού
1 κ.σ γεμάτη κορν φλάουρ ή νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΙΝΟ :

Διαλύω το κορν φλάουρ στο νερο και το ρίχνω σ ένα κατσαρολάκι με το γλυκό και το χυμό λεμονιού.Ανακατεύω συνέχεια να δεσει σε αραιή κρεμούλα.Το αφήνω να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ:
150 γρ.σοκολάτα μαύρη
150 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΓΚΑΝΑΖ:

Βράζω την κρέμα και την ρίχνω πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.Αφήνω να γίνει χλιαρή και περιχύνω την τούρτα μου που πρέπει να είναι παγωμένη.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σε μια πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω και μοιραζω την λευκη κρεμα στα 3.Απλώνω το 1/3 της κρέμας από πάνω και ρίχνω κουταλιές τη μισή ποσοτητα από την σάλτσα βύσινο.Σκεπάζω με παντεσπάνι,ξανά σιρόπι,άλλο 1/3 κρέμα και μετά σάλτσα.Τέλος βάζω το 3 παντεσπάνι,σιροπιάζω και βάζω την τούρτα καταψυξη για 2 ωρίτσες.Την ξεφορμάρω την καλύπτω εξωτερικά με το υπόλοιπο 1/3 της λευκής κρέμας που περίσσεψε και πασπαλίζω με νιφάδες σοκολάτας.
Διακοσμώ όπως θέλω.  Εγώ την κάλυψα με μια γκανάζ και από πάνω έριξα νιφάδες σοκολάτας και κερασάκια και ροζέτες σαντιγί από την ίδια κρέμα.  Η κρέμα θα σας φτάσει ακριβώς.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Next Post
Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας

Γαμπρός και πεθερός

Καιρός: Στο έλεος του «Lake Effect» η Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Καιρός: Στο έλεος του «Lake Effect» η Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd