Γίνονται με όποια γεύση ζελέ μας αρέσει σε ότι σχήμα θέλουμε. Πανεύκολα μόνο με 5 υλικά.
Εγώ σας δείχνω μια πανέμορφη ιδέα για την ημέρα των ερωτευμένων.
Happy Valentine’s Day !!!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
1 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 φακελάκι ζελέ σκόνη φράουλα (80-90 γρ.)
1 βανίλια (προαιρετικά)
λιγό χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
νερό ή χυμό πορτοκαλιού
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλάστικής ή πατζαρόζουμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μπολ χτυπάω με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 1 λεπτό. Προσθέτω το αυγό και το ζελέ σκόνη. Ρίχνω λίγες σταγόνες χρώμα αν θέλω να βγουν πιο έντονο ροζ τα μπισκοτάκια μου. Μόνο με το ζελέ βγαίνουν απαλό ροζ.
Τέλος ρίχνω και το αλεύρι και ζυμώνω ελαφρά με τα χέρια.
Ανοίγω τη ζύμη ανάμεσα σε 1 λαδόκολα με πλάστη σε πάχος 1 εκ. και κόβω με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλω.
Τοποθετώ τα μπισκοτάκια σε ταψιά με λαδόκολα και ψήνω στους 160 με αέρα 10 -12 λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά και όταν κρυώσουν σκληραίνουν.
Για το γλάσο ρίχνω την άχνη σ’ένα μπολάκι και προσθέτω νερό ή χυμό τόσο ώστε να πετύχω ένα πηχτό μίγμα που να τρέχει ελαφρώς. Εγώ στο μισό εριξα κόκκινο χρώμα και στο άλλο μισό άσπρο.
Μοίρασα τα μίγματα σε μπουκαλάκια για γαρνίρισμα και στόλισα όπως ήθελα.
Αν δεν έχετε τα εξαρτήματα μπορείτε να βάλετε το γλάσο σε μια σακουλίτσα και να κόψετε με ψαλίδι την άκρη και προσεχτικά να διακοσμείσετε όπως προτιμάτε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, μία όμορφη ιδέα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ελπίζουμε να εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφό σας.
