TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μοσχαράκι με σως αχλαδιού και πατατοκροκέτες της Έφης Μπαξεβάνη

Οκτ 26, 2015
in Μαγειρική
Μοσχαράκι με σως αχλαδιού και πατατοκροκέτες της Έφης Μπαξεβάνη
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες(για το μοσχαράκι)

μισό κιλό μοσχάρι

2 αχλάδια

2 συσκευασίες ντοματοχυμό(εγώ έβαλα φρέσκια ντομάτα)

1 σκελίδα σκόρδο

2 κρεμμύδια

4-5 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. μουστάρδα

1 ζωμό βοδινού σε μορφή ζελέ

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

2 κ.σ. μέλι

1 πιπεριά Φλωρίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο.  Πετάμε το νερό που χρησιμοποιήσαμε και σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο.όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το μέλι,το σκόρδο, την πιπεριά και τα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε έχοντας χαμηλώσει τη φωτιά.  Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και βράζουμε ξανά το κρέας.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό βοδινού, αλάτι πιπέρι και ρίγανη.  Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό μας, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το αχλάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.  Προσθέτουμε στο σημείο αυτό και τα φύλλα δάφνης.  Όταν είναι πλέον έτοιμο το φαγητό μας, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Η σως σερβίρεται περασμένη στο μούλτι.

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες(για τις πατατοκροκέτες)

2 μεγάλες πατάτες

250 γρ. φέτα

μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι

2 αβγά

μισή καυτερή πιπεριά

αλεύρι και φρυγανιά για το πανάρισμα

ελαιόλαδο και

λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε, χωρίς όμως να μαλακώσουν πάρα πολύ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει μια κρέμα. Ψιλοκόβουμε, σε πολύ μικρά κομματάκια την πιπεριά και περνάμε το κρεμμύδι στο μούλτι. Σε ένα μπολ, ενώνουμε όλα τα υλικά μας και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε σε μπαλίτσες τις πατατοκροκέτες μας και τις περνάμε από το αλεύρι. Τις βάζουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Χτυπάμε τα 2 αβγά και περνάμε τις πατατοκροκέτες μας από το αβγό και τη φρυγανιά. Οι πατατοκροκέτες επιστρέφουν για άλλα δέκα λεπτά στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι και τηγανίζουμε τις πατατοκροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
WELCOME DAY στα Μετέωρα για τους φοιτητές ERASMUS+

WELCOME DAY στα Μετέωρα για τους φοιτητές ERASMUS+

Ο κ.Zara για λίγα λεπτά ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου περνώντας τον Bill Gates

Ο κ.Zara για λίγα λεπτά ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου περνώντας τον Bill Gates

Επιχείρηση τηλεφωνικής απάτης μέσα από τις φυλακές-Διασφάλιζε δήθεν τις τραπεζικές καταθέσεις  

Έκτακτο επίδομα! ΤΡΕΞΤΕ να προλάβετε – Ανάσα για όλους έως…

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd