ΥΛΙΚΑ για 8 ρολάκια:
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 αβγό
φρυγανιά
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με το κρεμμύδι,το μαϊντανό και τα 2 είδη πιπεριών τα οποία περνάμε από το μούλτι, χωρίς όμως να τα λιώσουμε εντελώς.
Στη συνέχεια, ζυμώνουμε σε ένα λεκανάκι τον κιμά,προσθέτοντας το περιεχόμενο του κάδου του μούλτι,τη φρυγανιά, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο,το αβγό και τα μπαχαρικά.
Η φρυγανιά πρέπει να είναι τόση όση χρειάζεται ώστε να είναι σφιχτά τα ρολάκια και να μη διαλυθούν κατά το ψήσιμο.Τα αφήνουμε όσο το δυνατό περισσότερο στο ψυγείο(ιδανικά ζυμώνουμε το βράδυ και μαγειρεύουμε την επόμενη μέρα.
Πλάθουμε τα ρολάκια και τα ψήνουμε σε γάστρα στους 220C στον αέρα,με κλειστό καπάκι ,ελαιόλαδο και νερό που φτάνει μέχρι τη μέση των ρολών,.Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε λίγο ακόμα στους 180C.
Σημ*Μπορούμε να γεμίσουμε τα ρολά με κάποιο αλλαντικό ή/και τυρί.
ΥΛΙΚΑ για σως μαγιονέζας:
για κάθε ρολάκι υπολογίζουμε
1 κ.σ. τυρί Φιλαδέλφεια με μυρωδικά
1 κ.σ. μαγιονέζα
μαϊντανό
φρέσκο κρεμμυδάκι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για σως μαγιονέζας :