TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Δεκ 30, 2016
in Μαγειρική
Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Υπέροχη,καινούρια συνταγή,τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου κεφτεδάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)

1 αυγό

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. σούπας ξύδι

δυόσμο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού αλάτι

1 κ. γλυκού πιπέρι

ρίγανη

λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι στο μούλτι.Στη συνέχεια θρυμματίζουμε και το ψωμί στο ίδιο σκεύος.Σε ένα λεκανάκι,ρίχνουμε τον κιμά,το ψωμί,το κρεμμύδι.Χτυπάμε το αβγό και το αλατίζουμε ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθετουμε και αυτό.Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ραντίζουμε με λίγο νερό,που θα κάνει πιο αφράτα τα κεφτεδάκια μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια μας.Το βάζουμε σε ταψί με νεράκι που φτάνει λίγο κάτω από τη μέση από τα κεφτεδάκια και λίγο ελαιόλαδο πάνω στο καθένα.Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 για μία περίπου ώρα.Ανά διαστήματα,γυρνάμε τα κεφτεδάκια μας και συμπληρώνουμε με λάδι,αν χρειαστεί.

ΠΑΤΑΤΕΣ Κάθε πατάτα,αντιστοιχεί σε μία μερίδα

1 μεγάλη πατάτα

40 γρ. γάλα εβαπορέ

2 φέτες μπέικον

1 κομμάτι φέτα τριμμένο γκούντα

λίγη πιπεριά Φλωρίνης

λίγο κρεμμύδι ή και σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε πλένοντας καλά την πατάτα με τη φλούδα.Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο φούρνο,στον αέρα στους 230 για περίπου μία ώρα. Όταν μαλακώσει το εσωτερικό,το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε τρυπώντας με ένα πιρούνι,κόβουμε την πατάτα κατά μήκος,δημιουργώντας μια “θήκη” και ένα “καπάκι”.Αδειάζουμε το εσωτερικό της θήκης και κρατάμε την πατάτα που αφαιρέσαμε σε ένα μπολάκι.Προσθέτουμε στο μπολάκι το γάλα και το ψιλοκομμένο μπέικον,τη φέτα που θα τρίψουμε με τα χέρια,αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη.Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι/σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά. Λιώνουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά και ξαναγεμίζουμε τις πατάτες.Προσθέτουμε το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε λίγο ακόμα στο φούρνο,μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό το μπέικον. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό,τοποθετώντας και το καπάκι της πατάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Μαΐ 5, 2025
Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Next Post
Η τέλεια γαλοπούλα: Μυστικά και συνταγές επιτυχίας

Η τέλεια γαλοπούλα: Μυστικά και συνταγές επιτυχίας

Ξέρετε γιατί στη Βασιλόπιτα βάζουμε φλουρί;

Προσφορά του Σωματείου Αρτοποιών η βασιλόπιτα της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία

Πώς να φτιάξεις την τέλεια γαλοπούλα

Πώς να φτιάξεις την τέλεια γαλοπούλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd