TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καλαμάρι γεμιστό στην γάστρα

Ιαν 7, 2017
in Μαγειρική
Καλαμάρι γεμιστό στην γάστρα
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για την γάστρα :

1 μεγάλο καλαμάρι

3 πατάτες σε μεγάλους κύβους

1 μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια

3 φύλλα δάφνη

1 ποτηράκι κρασί

1 ποτήρι ντοματοχυμό

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

Υλικά για την γέμιση :

3-4 από τα πλοκάμια του καλαμαριού ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

1 χούφτα άνηθο

κρεμμυδάκια

2 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 ποτηράκι κρασί

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε καλά το καλαμάρι μας βγάζοντας από μέσα ότι έχει και πάνω απ όλα την μεμβράνη που είναι σαν κόκαλο. Βγάζουμε τα μάτια από τα πλοκάμια και το δόντι που έχουν στο κέντρο. Παίρνουμε τα 4 πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε σταδιακά όλα τα υλικά για την γέμιση. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι η γέμιση μας. Γεμίζουμε το καλαμάρι και βάζουμε μια δυο Οδοντογλυφίδες να μην φύγει έξω στην γάστρα μας και μπροστά του βάζουμε και το υπόλοιπο πλοκάμι. Ρίχνουμε τις πατάτες στην γάστρα το κρεμμύδι την ντομάτα την δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το λάδι τον ντοματοχυμό το κρασί και λίγο νεράκι. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 για δυο ώρες περίπου. Αν θέλετε κάνετε λίγο περισσότερη γέμιση. Μέτα το γέμισμα του καλαμαριού μπορείτε να την βάλετε σε ένα κατσαρολάκι με 2 ποτηράκια του κρασιού νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνετε ένα ποτηράκι του κρασιού ρύζι για πιλάφι. Χαμηλώνετε την φωτιά να σιγοβράζει και μετά από 15 λεπτά σβήνετε την φωτιά και σκεπάζετε με μια καθαρή πετσετούλα να φουσκώσει το ρυζάκι σας. Δοκιμάστε να έχετε ένα υπέροχο πιλαφάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τρουφάκια με καρότα και καρύδα
Μαγειρική

Τρουφάκια με καρότα και καρύδα

Μαΐ 6, 2025
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Μαΐ 5, 2025
Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
Next Post
«Απαγορευμένες» τροφές που όμως είναι υγιεινές

«Απαγορευμένες» τροφές που όμως είναι υγιεινές

Σύνδρομο στοματικής αλλεργίας: Ποια είναι τα συμπτώματα, ποιοι κινδυνεύουν

Σύνδρομο στοματικής αλλεργίας: Ποια είναι τα συμπτώματα, ποιοι κινδυνεύουν

Καθαρίστε την καφετιέρα σας μόνο με 2 υλικά

Καθαρίστε την καφετιέρα σας μόνο με 2 υλικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd