TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καβουρομακαρονάδα

Φεβ 29, 2016
in Μαγειρική
Ένα ολοκληρωμένο μενού που ετοιμάσαμε με την βοήθεια της φίλης μας Μariannas Karas για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Share on FacebookShare on Twitter

Μια λίγο ασυνήθιστη μακαρονάδα αλλά πιστεύω αρκετά εντυπωσιακή. Εύκολο, γρήγορο και απλό πιάτο που δεν είναι απόλυτα καλοκαιρινό αφού μπορούμε να βρούμε φρέσκα καβούρια σχεδόν όλο τον χρόνο. Αλλά και αν δεν βρούμε μπορούμε να φτιάξουμε αυτήν την υπέροχη μακαρονάδα με καβουρόψιχα σε κονσέρβα.

ΥΛΙΚΑ :

3-4 καβούρια (καλό είναι να είναι μεγάλα για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ψίχα από το εσωτερικό τους, εγώ συμπλήρωσα και καβουρόψιχα από κονσέρβα)

1 κονσέρβα καβουρόψιχα,

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6,

6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση,

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους,

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους,

100 γρ. φέτα,

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό,

½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί,

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

αλάτι,

πιπέρι,

πάπρικα καπνιστή,

ρίγανη,

1 κ. σ. σόγια σος ,

μια σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα καβούρια τα χτυπάμε ελαφρά μ’ ένα γουδοχέρι και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα. Αφού βράσουν τα καβούρια σουρώνουμε το νερό για να βγάλουμε τυχόν κομματάκια από καβούρια και βράζουμε στο ίδιο νερό τα μακαρόνια για να πάρουν άρωμα και γεύση. Εν τω μεταξύ ανοίγουμε από την κοιλιά τα βρασμένα καβούρια και βγάζουμε όση ψίχα μπορούμε να πάρουμε. Αφήνουμε τις δαγκάνες όπως έχουν. Σε ένα γυάλινο πιάτο βάζουμε την καβουρόψιχα με 1 κ. σ σόγια σος και καπνιστή πάπρικα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνα κομμένα στη μέση.  Σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζωμό από τα μακαρόνια που βράζουν, το πιπέρι , τις δαγκάνες και τα καβούρια για να πάρει γεύση και άρωμα η σάλτσα μας και αφήνουμε να βράσει για 10λεπτά μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη ψίχα από τα καβούρια τη φέτα, την ρίγανη και τον μαϊντανό. Μόλις βράσουν και τα μακαρόνια τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις δαγκάνες και ένα-δυο καβούρια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
29 Φεβρουαρίου : Μία μέρα κάθε τέσσερα χρόνια

29 Φεβρουαρίου : Μία μέρα κάθε τέσσερα χρόνια

Η κυρά της Ρω: Μια γυναίκα θρύλος για την Ελλάδα, σύμβολο της απλότητας, της γενναιότητας και της τιμής

Η κυρά της Ρω: Μια γυναίκα θρύλος για την Ελλάδα, σύμβολο της απλότητας, της γενναιότητας και της τιμής

H Ελληνίδα που ύψωσε την γαλανόλευκη στο μουσείο του Λονδίνου μπροστά στις Καρυάτιδες

H Ελληνίδα που ύψωσε την γαλανόλευκη στο μουσείο του Λονδίνου μπροστά στις Καρυάτιδες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd